Denizli Madenciler Derneği Eski Başkanı Samet Gündüz, üretim yerindeki tahkimatların kırılması sonucu ani yüklenme dolayısıyla madende göçük oluştuğunu açıkladı. Göçüğün 2 metrekarelik bir alanda meydana geldiğini ifade etti. 

Vefat eden işçilerden birinin Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler köyünden olduğunu, mühendisin ise Karslı olduğunu ifade eden Gündüz, ailelerine haber verildiğini belirtti. Otopsi kontrolünün ardından savcılığın izni ile cenazelerin gömüleceğini açıkladı. 

1950'den Bu Yana İlk Defa

Sahanın 1950 yılından bu güne aktif çalıştığını söyleyen eski başkan, ilk defa bir kaza meydana geldiğinin altını çizdi. Madende yüzün üzerinde çalışan olduğunu vurguladı. 

Başkan Çavuşoğlu Açıkladı! Çivril GES’te 701 Milyon 978 Bin Lira Faiz Ödemesi Başkan Çavuşoğlu Açıkladı! Çivril GES’te 701 Milyon 978 Bin Lira Faiz Ödemesi

"İhmal Söz Konusu Değil!"

Gündüz, kazanın ardından ihmal ihtimalinin akıllara gelmesi üzerine yapılan denetimleri anlattı. "1 ay önce MAPEG, 2 ay önce de iş sağlığı ve güvenliği denetim yaptı. Bizi hiç boş bırakmıyorlar ki zaten. Ocakta çalışan 6 mühendis var, dışarıdan çalışan iş sağlığı ve güvenliği müfettişlerimiz var, her türlü önlem alınıyor. Biz hiçbir işçimizin burnunun kanamasını istemeyiz ama işte..." şeklinde konuştu. 

Maden dairesinden ve Ankara'dan ekiplerin kontrol ve ne yapılması gerektiğini tespit etmek için yola çıktıkları bilgisini vererek kesinlikle ihmal olmadığının altını çizdi. "Yasal olarak hiçbir eksiğimiz yok. Devlet sürekli denetliyor. İçeride işletme körlüğü olduğunda bile dışarıdan gelen arkadaşların uyarıları doğrultusunda ne lazımsa yapılıyor. Yer altı yer üstünden daha güvenli aslında ama...yapacak bir şeyimiz yok maalesef." dedi. 

Editör: Haber Merkezi