Son zamanlarda tüketimi teşvik eden politikaların uzun vadede borsa ve konut piyasalarında ciddi riskler oluşabileceğini öngören Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, bazı vatandaşların gelecekte kazanacakları inancı ile yatırım yaptıklarını ama bu yatırımların çok da güvenilir olmadığını söyledi. Öyle ki uzman isim, “Elinde olanlar yandı” diyerek uyardı.

Akıl almaz dolar tahmini: Erdoğan'a yakın ekonomist kaç liraya düşeceğini duyurdu Akıl almaz dolar tahmini: Erdoğan'a yakın ekonomist kaç liraya düşeceğini duyurdu

Qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

Piyasalarda Ciddi Düşüş Yaşanabilir

Mahfi Eğilmez, borsa ve konut sektörünü hakkında değerlendirmelerde bulunarak geleceğe yönelik bazı öngörülerini açıkladı. Faiz oranlarının enflasyon seviyesine ulaştığı takdirde borsa ve gayrimenkul piyasalarında ciddi düşüşler olabileceğini söyleyen Eğilmez, “Şu anda uygulanan bu zorlayıcı ekonomi politikası, tüketimi teşvik ediyor gibi görünse de aslında başta gayrimenkul ve borsa olmak üzere birçok alanda balon oluşumuna yol açıyor. Bu ortamda 'borsa rekor kırıyor, demek ki ekonomi yolunda' gibi bir sonuç çıkarmak gerçekçi değil” dedi.

Mahfi Eğilmez, “Ancak faiz oranları enflasyon seviyesine yükseldiğinde, bu rekorlar artık sürdürülemez hale gelecek ve borsadaki hisse senedi değerleri ile gayrimenkul fiyatları ciddi bir çöküş yaşayabilir” diye konuştu.

Editör: Durmuş Özke