TÜİK verilerine göre, aylık en yüksek reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,47, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 2 oranı ile külçe altın oldu.

En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Hangisi?

Yİ-ÜFE İle İndirgendiğinde

TÜİK verilerine göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde diğer yatırım araçlarından olan Euro yüzde 2,27 oranında yatırımcısına getiri sağladı. Amerikan Doları yüzde 0,02 oranında yatırımcısına kaybettirirken, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,54 oranında yatırımcısına kaybettirdi. BIST 100 endeksi yüzde 4,90 oranında yatırımcısına kaybettirirken, Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) yüzde 5,85 oranında kayıp yaşattı.

Doları olan yaşadı: Amerikan bankası kurun kaç liraya çıkacağını açıkladı Doları olan yaşadı: Amerikan bankası kurun kaç liraya çıkacağını açıkladı

Tüfe İle İndirgendiğinde

TÜİK verilerine göre, TÜFE ile indirgendiğinde, Euro yüzde 1,80 oranında yatırımcısına getiri sağladı. Amerikan Doları yüzde 0,47 oranında yatırımcısına kaybettirirken, mevduat faizi (brüt) yüzde 1,00 oranında yatırımcısına kaybettirdi. BIST 100 endeksi yüzde 5,34 oranında yatırımcısına kaybettirirken, DİBS yüzde 6,27 oranında kayıp yaşattı.

En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Hangisi?

Yıllık Olarak Değerlendirdiğinde En Yüksek Reel Getiriyi Getirdi

Külçe altın yıllık olarak değerlendirildiğinde ise Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 25,48, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 10,19 oranı ile yatırımcısına en yüksek getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Editör: Haber Merkezi