Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK arasındaki hazırlık süreci tamamlandı ve bundan sonra, Emekli Sandığı mensupları için belirlenen enflasyon farkı artık SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de aynı oranda yansıtılacak.

Ocak ayında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleşecek artışlarla birlikte tüm emeklilerin yaklaşık olarak aynı oranda maaş artışı alacaklarını belirtmişti. Bu sayede, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklileri arasındaki ayrım ortadan kalkacak ve maaş artışlarındaki dengesizlik giderilecekti.

Emekliler için henüz net zam oranları belli olmasa da, yapılan düzenleme SSK ve Bağ-Kur emeklileri için olumlu bir değişiklik getirerek, Temmuz ayındaki artışla birlikte emekli sandığı mensuplarıyla eşit oranda zam almalarını sağlayacağı duyurdu.

Dolarda 10 liraya yakın iddia: Bir anda bu seviyeye gelecek dediler Dolarda 10 liraya yakın iddia: Bir anda bu seviyeye gelecek dediler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ilerleyen günlerde emeklilere yönelik değişiklikler hakkında bilgi vermesi beklenirken, Temmuz farkının Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacağı tahmin ediliyor.

Son aylarda Türkiye'de ekonomi modelinin tamamen değiştiği ve yürütülen parasal sıkılaşma süreci nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarında kısıtlayıcı adımlar atmaya hazırlandığı iddia edildi.

Kulislerde konuşulan bilgilere göre, Şimşek'in Temmuz ayında emeklilere sadece TÜİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon farkının verilmesini istediği ve herhangi bir refah payına gitmemeyi tavsiye ettiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ