Dünyanın en uzun doğa yürüyüş parkurlarından biri olan Kızılcabölük-Denizli doğa yürüyüşü, 24. kez gerçekleştirildi. Kızılcabölüklüler Vakfı tarafından, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tavas Belediyesi katkılarıyla düzenlenen yürüyüş, Denizli Çamlık Parkı'nda son buldu.

Dünyanın En Uzun Parkuru Kızılcabölük Denizli Doğa Yürüyüşü Tamamlandı3

Yürüyüşe Denizli’den katılmak isteyen vatandaşlar için Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri tahsis edildi. Saat 07.30’da Teknokent girişinden kalkan otobüsler, Tavas ilçesinin Kızılcabölük Mahallesine geldi.

Tek Mola Mesire Alanında İhtiyaç Ve Yemek Molası Oldu

Burada yürüyüş için toplanan doğaseverlere, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli eşlik etti.

445757294 10161461044224390 4363683726248434595 N

Saat 09.15’te Kızılcabölük’ten hareket eden grup, 26.52 km’lik eski Kızılcabölük-Denizli yolunu yürüdü. Yürüyüşe motosikletiyle, bisikletiyle, arabasıyla katılanların yanı sıra atıyla katılan da oldu.

Dünyanın En Uzun Parkuru Kızılcabölük Denizli Doğa Yürüyüşü Tamamlandı4

Yaklaşık 10 km’lik yürüyüşün ardından mesire alanında yemek ve ihtiyaç molası verildi. Burada Tavas Zeybeği oynandı, çuval yarışı ve yumurta taşıma yarışı yapıldı. Kazananlara çeşitli hediyeler verildi.

Dünyanın En Uzun Parkuru Kızılcabölük Denizli Doğa Yürüyüşü Tamamlandı1

Yürüyüşe Katılanlar İsyan Etti

Dünyanın En Uzun Parkuru Kızılcabölük Denizli Doğa Yürüyüşü Tamamlandı2

Pek çok doğaseverin ve yürüyüş ekibinin katıldığı doğa yürüyüşüne katılan başta acemi yürüyüşçüler olmak üzere pek çok kişi birlik beraberlik olmaması nedeniyle isyan etti.

Dünyanın En Uzun Parkuru Kızılcabölük Denizli Doğa Yürüyüşü Tamamlandı3

Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Yürüyüş boyunca katılımcıların, isteklerine göre mola vermesine, herhangi bir yönlendirme olmamasına ve beraber hareket edilmemesine sinirlenen vatandaşlar, ‘Böyle iş mi olur?’ dedi. Katılımcıların bazıları Çamlık Parkı’na saat 14.00 sularında ulaşırken, bazıları 17.00 sularında ulaşmayı başardı. Yol boyunca zor anlar yaşayan katılımcılar, bir sonraki yürüyüşe katılmayı düşünmediklerinin altını çizdi.