Yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle her ürünün fiyatı artmaya devam ediyor. Perde bir evin olmazsa olmazı olduğu için her çift perde alıyor. Ekonomi hangi boyutta olursa olsun perde satışları azalmazken, yeni çiftlerin tercihi sade ve düz perdelerden yana oluyor.

Düğün Sezonu Geldi! Perde Satışları Nasıl 3

“Biz 70-80 Yıldır Bu İşi Yapıyoruz”

Düğün Sezonu Geldi! Perde Satışları Nasıl 7

Denizli’de 3 nesildir perdeci olduklarını söyleyen perdeci esnafı Melih Üzrek, “Biz 70-80 yıldır bu işi yapıyoruz. Piyasa fiyatları uçuk, satmak önemli değil, malı yerine koyamıyorsun. Kışın zaten işler durgun. Bakalım yazın ne olacak” dedi.

Düğün Sezonu Geldi! Perde Satışları Nasıl 4

“Bu İşi Bileceksin”

Düğün Sezonu Geldi! Perde Satışları Nasıl 6

Yaptıkları işin bir uyum ve sanat olduğunu söyleyen Üzrek, “Bu işi bileceksin, çeşidin güzel olacak, aklına gelebilecek bütün çeşitler olacak. İnsanlarla iletişimin yüksek olacak” şeklinde konuştu. Ekonomik olayların her işletmeyi vurduğunu söyleyen esnaf Üzrek, “Bundan 5 yıl önce, örneğin her ay 20 bin lira terziye veriyordum, bu sene her ay 70-80 bin lira dikim ücreti veriyorum. Biz eski esnaf olduğumuzdan hiç boş gittiğimiz olmuyor. Bizim bir yerimiz daha var Kaleiçi’nde. Orası 5 katlı. Her çeşit ürün bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Düğün Sezonu Geldi! Perde Satışları Nasıl

ÇAL BAĞ YOLU KÜLTÜR ROTASI PROJESİ GEKA’NIN DESTEĞİYLE TAMAMLANDI. ÇAL BAĞ YOLU KÜLTÜR ROTASI PROJESİ GEKA’NIN DESTEĞİYLE TAMAMLANDI.

Genç neslin tercihinin sadelik olduğunu söyleyen Üzrek, “Şu anda en çok sade ve düz perdeler tercih ediliyor. Renkli perdeler fona giriyor. Fonsuz da olmaz. O yüzden tercih var. Bizim işte de parayı kaldıran fondur” dedi.

Düğün Sezonu Geldi! Perde Satışları Nasıl 5