Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Özkul mesajında tarım ve çiftçilerin ülke ekonomisi ve geleceği adına önemli bir rol üstlendiğini belirterek çiftçilerin ve tarım sektöründe yaşanan sorunlara çözüm üretmek için çiftçilerin ve sektör bileşenlerinin güç birliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Mesajına, her yıl 14 Mayıs'ın Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlandığını ve tarımın insanlık tarihi içindeki sürecini ve önemini hatırlatarak başlayan Ziraat Odası başkanı Mehmet Özkul “Bugün ülkemizde yaklaşık 4 milyon civarında tarım işletmesi bulunmaktadır. 20 milyon civarında insanımız kırsal alanda yaşamaktadır. Temel geçim kaynakları çiftçilik olan bu kırsal nüfusumuz son yıllarda her geçen gün doğduğu yerde doymayarak kentlere göç etmeye başlamıştır. Tarımsal üretim hiçbir ülkenin, milletin asla vazgeçemeyeceği bir sektördür. Bu nedenle de çiftçilik insanlık tarihinde en ulvi mesleklerdendir. Çünkü özünde insan odaklı çalışma, üretme, ekmeğini alın terinin her damlasıyla hak etme kaygısı ve çabası vardır. Tarım, üretim, ihracat, istihdam ve sanayinin temel ham madde ihtiyacının karşılaması gibi yönleri itibariyle büyük önem arz eden tarım sektörünün gıda güvenliği yönüyle da çok daha önemli hale gelmiştir. Ülkelerin en büyük gücü üretim, tarım ve gıda olmuştur. Ülke ekonomisi, güvenliği ve geleceği açısından bu kadar önem arz eden tarım ve çiftçinin her anlamda korunması, desteklenmesi ve yaşatılması için birlik, oda ve STK’lar başta olmak üzere tüm bileşenler güç birliği yapmalıdır. İnsanlık tarihi ile aynı yaşta olan tarımın değişen ve gelişen dünya normlarına ayak uydurması, Türk çiftçisinin de bu gelişim ve değişimden faydalanması gerekmektedir” dedi.

Karabedirlerde Yüzlerce Kişi El Açtı Dua Etti
Karabedirlerde Yüzlerce Kişi El Açtı Dua Etti
İçeriği Görüntüle

Tarım sektörü ve çiftçilerin maliyet ve kısıtlamalar nedeniyle zorlandığını da belirten Başkan Mehmet Özkul “genel olarak zor bir dönem geçiren Çivril çiftçisi bu yıl yaşanan zirai don ve kuraklık nedeniyle daha da zor bir sürecin içine giriyor. Onun için tohum, ilaç, gübre, sulama parası, mazot desteği gibi birçok girdinin fiyatlarının düşürülerek çiftçilerimize destek verilmesi gerekmektedir. Bankalar, küçük çiftçilerimize kredi imkanlarını açık tutmalı ve destek vermelidir. Tarımsal üretimin planlı yapılması, çiftçilerin çıkarına uygun bir tarım politikası belirlenmesi gerekmektedir” diye konuştu.