Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kuş gribi vakalarının yueniden hortaladığını bildirdi. Dünya hala koronavirüs salgınının yarattığı hasarı onarmaya çalışırken ne yazık ki yeni salgın hastalıklar da peş peşe meydana gelmeye devam ediyor.

Havuzda Yüzerken Sağlığınızdan Olabilirsiniz Havuzda Yüzerken Sağlığınızdan Olabilirsiniz

Dso Resmen Bildirdi Virus Yeniden Hortladi Ilk Insan Olumu Gerceklesti2

Kuş Gribinin Yeni  Varyantı Bir Kişiyi Öldürdü

Covid-19 pandemisi hafızalardaki tazeliğini korurken, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) korkutan bir virüs açıklaması geldi. DSÖ, A(H5N2) kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümünün Meksika’da yaşandığını duyurdu. DSÖ’den yapılan açıklamada Mexico City'de ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırılan 59 yaşındaki bir hastanın hayatını kaybettiği belirtilirken, vakanın kuş gribinin A(H5N2) varyantından kaynaklanan laboratuvar ortamında doğrulanmış ilk insan ölümü olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.
Enfeksiyonun kaynağının belirsiz olduğu belirtilen açıklamada, “Bu vakada virüse maruz kalınan kaynak şu anda bilinmemekle birlikte, Meksika'daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsleri rapor edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan, hayatını kaybeden hastanın kümes hayvanları veya diğer hayvanlarla temasının bulunmadığı, ancak birçok farklı sağlık sorununun olduğu belirtildi.

Dso Resmen Bildirdi Virus Yeniden Hortladi Ilk Insan Olumu Gerceklesti1

Mart Ayında Meksika'da Kuş Gribi Vakasına Tanık Olunmuştu

Meksika'da hatırlanacağı üzere Mart ayında da hükümet kaynakları bir ailede kuş gribi virüsüne rastlandığını duyurmuş, ancak hastalık nedeniyle ciddi endişe yaratacak bir risk bulunmadığı ifade edilmişti. Hastalığa bağlı ilk ölümün gerçekleşmesi ile büyük panik ve korku yaşanırken dünya bir kere daha alarm durumuna geçti.

Kaynak: HABER MERKEZİ