Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste

Bayram sonrası dolarda büyük hareketlilik bekleniyor ve Merkez Bankası buna yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Piyasaların kapalı olmasından kaynaklı olarak döviz kurlarında yaşanacak dalgalanmalar ve Merkez Bankası'nın bu duruma nasıl müdahale edeceği, finans dünyasında büyük bir merak konusu. Dolar kurunun gelecekteki seyri, bayram sonrası yapılacak müdahalelerle şekillenecek.

Seçimlerden önce dolardaki hızlı yükselişi durdurmak için Merkez Bankası sürpriz faiz artırımı ile dolara darbeye başladı. Sonrasında sıcak paranın girişi ile birlikte dolar kuru 32 lirada sabit kaldı. Ancak dünyada gelişen olaylar sonucunda ve vadesi gelen yabancı yatırımcının çıkmaya başlamasıyla dolar kurunda yeniden hareketlilik başladı. MB doları durdurmak için çeşitli adımlar atarken bayram sonrası talimatı göndererek hazırlıklara başlıyor.

DOLARDA BÜYÜK HAZIRLIK

Merkez Bankasının rezervleri güçlü ve doların üzerinde çok büyük baskı kurmaya hazır. Dolar kuru Kapalıçarşı ve Bankalararası piyasada satış farkı bulunuyordu. Yaklaşık iki aydır bu makas kapandı. Bankalardan alım satım yapanlar için de Merkez Bankası hazırlıklarına başladı. Merkez Bankası, bankalara göndereceği talimat ile makas aralıklarının piyasa normallerine çekilmesi uyarısında bulunacak.

DOLAR 7 LİRA BİRDEN...

Yabancı kuruluşlar ise yıl sonu dolar tahminini düşürmeye başladı. ABD'nin önde gelen bankalarından Morgan Stanley dolar kurunda 2025 Haziran ayını işaret ederek, 39 liraya çıkacağını yeni raporunda yayımladı. Morgan Stanley'e göre şu an 32 lira seviyesinde olan dolar kuru 7 lira artış ile 2025 yılında 39 liraya ulaşacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ