ABD'de doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı yükseliş beklentileri, 2007'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. JPMorgan'ın hesapladığı endekse göre, doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı 3 aylık satım opsiyonlarının primi ile alım opsiyonlarının primi arasındaki fark, ‘risk reversal’ olarak bilinen oran, son haftalarda yüzde 0,90 puana gerileyerek Ocak ayının ortalarındaki yüzde 1,19 seviyesinden düştü.

100 bin liradan fazla indirim: Sevilen araç Fiat Egea'dan ucuz oldu 100 bin liradan fazla indirim: Sevilen araç Fiat Egea'dan ucuz oldu

Dolarda Düşüş Beklentisi Opsiyon Piyasalarında Hissediliyor2

Bu düşüşe, benzer vadeye sahip ima edilen volatilitedeki gerileme de eşlik etti. Dolayısıyla, dolar alım opsiyonlarına olan talebin azaldığı sinyali verildi. Zamanlaması kesin olmasa da yatırımcılar artık ABD'de enflasyondaki düşüşün netleşmesini ve Fed'in faiz indirimine başlamasını bekliyor. Bu durum, doların zayıflayacağı yönündeki beklentileri destekliyor.

Oversea-Chinese Banking Corp. FX Stratejisti Christopher Wong, ABD'de daha az kısıtlayıcı bir ortamın, getiri farklarını artırmanın, gelişen ekonomilerde ihracatın toparlanmasının ve Çin'de teşvik umutlarının doların gelişmekte olan ülke paraları karşısında değer kaybetmesine neden olabileceğini öngördü.

Editör: Durmuş Özke