2021 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinin merkezinde 10 mahallede kullanılmaya başlanan doğalgaz, şimdi diğer mahallelerde de talep görüyor. İlçe merkezine yakın İğdir ve Haydan mahallelerinde yaşayanlar doğalgaz ile buluşacakları tarih için gün sayarken Kıralan, Çıtak ve Özdemirci mahallesinde yaşayanlar da mahallelerine doğalgaz istiyor.

Kış Sert Ve Zorlu Geçiyor

İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Özdemirci mahallesinde yaşayan kadınlar, mahalleye doğalgaz gelmesi için imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 700 hanede 2000 kişinin yaşadığı mahallede 200 hane sahibi doğalgaz için imza desteği verirken, bireysel olarakta 500’den fazla kişi, kampanya için imza attı. İlçenin en büyük mahallerinden biri olan ve 2014 yılına kadar kasaba olan Özdemirci’nin rakımın yüksek olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Bizim burada kış Çivril’in diğer mahallelerine göre daha sert ve zorlu geçiyor. Gelir seviyesi düşük olan mahallemizde kömür ile ısınmak artık hem bedensel olarak hem de mali olarak bizleri çok zorluyor. Mahalle olarak doğalgaz gelmesini istiyoruz” diyerek seslerini duyurmak istediler.

Doğalgaz İsteyen Çivrilli Kadınlar İmza Kampanyası Başlattı

Doğalgaz, Lüks Değil En Doğal Haktır

Kova doldurmak ve taşımakta zorlanan kadınların doğalgaz için yetkililerin desteğini beklediğini belirten mahalle sakinlerinden Gülgün Alacacıoğlu, “Soba yakmak en çok kadınlara eziyet. Evin bütün işine koşan kadınlar, evin ısınması içinde bedensel olarak çok çaba harcıyor. Doğalgaz kadınlar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Bunun için gaz dağıtım şirketi ile irtibata geçtik ve isteğimizi ilettik” dedi.

Firma yetkililerini mahalleye geldiğini belirten Alacacıoğlu, “İmza toplamadan önce dağıtım şirketi ile görüştük talebimizi ilettik. Yetkili bize Özdemirci mahallesi için 2026 yılına kadar planlama olmadığını belirtti. Bizde bunun üzerine kampanya başlattık. Yaklaşık 700 hanenin olduğu mahallenin doğalgaz, lüks değil en doğal haktır” dedi.

Denizli'de 132 Yıllık Tarihin İçler Acısı Durumu! Denizli'de 132 Yıllık Tarihin İçler Acısı Durumu!

Gaz Hattı Mahalleden Geçiyor

Mahalleye yakın yerleşim yerlerinde nüfus az olmasına rağmen hat döşendiğini de sözlerine ekleyen Alacacıoğlu, “Baklan ilçe merkezinde nüfus bizim kadar olmadığı halde araya hat çekildi. Aynı şekilde Afyonkarahisar’ın Evciler ve Dazkırı ilçeleri bizden küçük yerleşim yerleri olmasına rağmen doğalgaza kavuştu. Bu üç yerleşim yeri de Özdemirci’ye ortalama 20–25 kilometre uzaklıkta. Aynı hat üzerinde bulunuyoruz. Sınırlarından doğalgaz hattı geçip de doğal gaz kullanamayan tek mahalle bizimki her halde. Buralara verilen doğalgaz, Özdemirci halkının da hakkı” dedi.

Doğalgaz İsteyen Çivrilli Kadınlar İmza Kampanyası Başlattı

Kışın Denizli’ye Göç Başlıyor

Doğalgaz gelmesi için var gücüyle çalışacağını belirten mahalle sakinlerinden 71 yaşındaki Hatice Ülker, “Ömrüm boyunca soba kovası doldurdum. Bu yaştan sonra kova doldurmakta, taşımakta bedenime ağır geliyor. Doğalgaz gelmesi için gerekirse kapı kapı gezeceğim. Tek tek anlatacağım. Topladığım imzaları Ankara’ya da Denizli’ye de ellerimle götürüp teslim edeceğim. Doğalgazın Özdemirciye gelmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

Doğalgaz İsteyen Çivrilli Kadınlar İmza Kampanyası Başlattı

Torunumla Kapı Kapı Gezip İmza Toplayacağım

Havaların soğumasıyla mahallede yaşayan yaşlıların Denizli’ye gittiğini de belirten Hatice Ülker, “Özellikle yaşlılar, havalar soğuyunca Denizli yada İzmir Adın gibi illerdeki çocuklarının yanına gidiyor. Kova doldurmak taşımak yaşlıları çok zorluyor. Mahallede doğalgaz hattı olsa yaz kış herkes evinde yaşar. Ne yaşlılar ne de çocukları zorlanmaz” dedi. Doğalgaz hattının Özdemirci mahallesine gelmesi için torunlarından yardım aldığını da belirten Ülker, “Biz çocukluğumuzdan bu yaşımıza kadar kova ve kül ile uğraştık. Artık rahat etmek kışı kendi evimizde köyümüzde geçirmek istiyoruz. Torunuma yazdırdığım dilekçe ile tüm mahalleyi dolaşacağım ve gerekli imzaları toplayacağım” diyerek yetkililere selendi.

Topladıkları İmzaları Ankara’ya Götürecekler

Topladıkları imzaları gaz dağıtım şirketi ve Denizli Milletvekillerine göndereceklerini belirten Gülgün Alacacıoğlu, “Yasal olarak elimizden gelen tüm haklarımızı kullanacağız. Topladığımız imzaları gaz dağıtım şirketinin Denizli’de bulunan merkezine ve Ankara’ya götüreceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi