Araç sahipleri aman dikkat: 31 Ağustos sonrası zorunlu olacak Araç sahipleri aman dikkat: 31 Ağustos sonrası zorunlu olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karadeniz'de doğalgaz bulunduğu açıklamasından sonra bir yıllık fatura desteği yapılacağını bildirmişti. Geçtiğimiz yıl mayıs seçimleri döneminde ilan edilen, doğalgaz faturalarında 25 m3'lük harcamanın devlet tarafından karşılanması uygulaması 31 Mayıs 2024'te sonlanıyor. Haziranda indirimin son bulmasıyla faturalar 150 TL farkla  ödenecek.

Mecliste İndirimi Uzatmak İçin Tasarı

Vatandaşın ekonomisini bir nebze olsun rahatlatan bu uygulamanın bitmesine günler kalmışken Muğla Milletvekili Cumhur Uzun hazırladığı tasarı ile 25 m3 doğal gaz fatura desteğinin 1 Mayıs 2025'e kadar uzatılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Dogal Gaz Indirimi Meclis Gundeminde Indirim Uzatilacak Mi.jpg2

İndirim tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu. Tasarının kabul edilmesi halinde vatandaşlar konutlarında kullandıkları doğal gazın 25 m3'lük kısmını bedava olacak şekilde kullanmayı sürdürecek.

Dogal Gaz Indirimi Meclis Gundeminde Indirim Uzatilacak Mi.jpg1

Cumhur Uzun Konuya İlişkin Açıklamalar Yaptı

Verdiği doğal gaz önergesine ilişkin açıklama yapan Cumhur Uzun, doğal gazın süresinin bittiğini ancak aradan geçen süreçte Türkiye ekonomisinde bir iyileşme olmadığını ve vatandaşların geçim sıkıntısını daha da çok hissetmeye başladığını ifade etti. Uzun, doğal gaz indiriminin açıklandığı zaman enflasyonun yüzde 43,68 iken Mart 2024 verilerine göre bile enflasyonun yüzde 68,50'ye ulaştığını hatırlattı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ