Denizli’de yetkili servis olan esnaf Hüseyin İnan, vatandaşları bayram öncesi dondurucuların özenli kullanılması konusunda uyardı. İnan, derin dondurucuların temizlenirken ve ürünler yerleştirilirken dikkat edilmesi gereken püf noktalarından bahsetti.  

Dondrucu Ugur

Dondurucunun Kapağını Çok Sık Açıp Kapatmayın!

Beyaz eşyaların ömrünün yanlış kullanımdan kaynaklı kısaldığını belirten usta Hüseyin İnan: “Vatandaşlarımız özellikle kadınlarımız dondurucu kullanırken kapağı sürekli açıp kapatmasınlar.  Derin dondurucunuz çalışmasa da 12 saat boyunca yiyeceklerinizi donmuş olarak tutabilir. Bunun için derin dondurucunun kapağını açmamanız gerekir. Kapağı sık açarsanız ve açık bırakırsanız ortamdaki sıcak hava dondurucu içindeki havayı ısıtacak ve gıdalarınızın donuk kalma süresini kısaltacaktır. ”dedi.

Derin Dondurucunuzu Plastik Örtülerle Örtmeyin!

 Sırf güzel görünsün ya da temizlemesi kolay olsun diye derin dolaplarının üstünü kesinlikle plastik örtülerle örtmeyin diyen İnan: “Derin dondurucunun üst yüzeyi kapak veya kapağın menteşe bölgesi ile örtülüdür. Dolapların tasarımı ağırlığı desteklemek için yapılmamıştır. Bu nedenle, derin dondurucunun üzerine ağır cisimler koymak, dondurucunun çalışmasını ve kapasitesini olumsuz etkileyebilir. Özellikle yan olan derin dondurucuları masa niyetinde kullanmayın. Onlar dolap, masa değil. Üzerine ne kadar ağırlık binerse kapasite yükü artacağından dolabınız daha çok bozulur. Üzerine örtü de örtmeyin içerisindeki hava akışını bozarsınız.” diye vatandaşları uyardı.  

Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

“Kapalı Balkonlara Derin Dondurucu Koyabilirsiniz”

Dondurucunuzu direkt güneş ışığı alacak ya da ısı kaynaklarından etkilenebilecek noktalara yerleştirmemelisiniz. Derin dondurucunuzu evinizin güneş görmeyen bir köşesine konumlandırmalısınız diyen yetkili servisin sahibi Hüseyin İnan : “Güneş gören derin dondurucunuz daha fazla çalışacak enerji tasarrufundan uzak bir hal alacaktır. Bir diğer önemli özellik ise derin dondurucunuzu mutfağınızda kullandığınız ocaktan da uzak bir yere yerleştirmelisiniz. Kapalı balkonda derin dondurucu koyabilirsiniz. Bunda herhangi bir sakınca yoktur aksine bu daha güvenli bir seçenek olabilir. Kapalı bir balkon, dış mekânın olumsuz etkilerinden korunmuş bir alan olduğu için derin dondurucunun performansı daha istikrarlı olabilir. ”dedi.