Denizli'de yaşayan Enver Güner isimli vatandaş, 6 Şubat Depremi'nde Gaziantep’te kızı Tuğba, damadı Emre ve torunu Ayla Yalçın'ı kaybetti.  Tuğba Yalçın'ın Kale'deki arkadaşı Melek Nart, arkadaşı ve ailesinin adına İlçede bulunan ilkokula kütüphane yaptırma talebini  Denizli Kale Milli Eğitim Müdürlüğüne iletti. Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu isteği geri çevirmedi. 

Depremzede Ailenin İsmi Denizli’deki Kütüphanede Ölümsüzleşti2

Çalışmalar sonucunda Denizli Kale ilçesi Narlı Mahallesi'ndeki Narlı İlkokulu'ndaki oluşturulan kütüphaneye Yalçın ailesinin ismi verildi. Kütüphanenin açılış törenine katılan Enver Güner, kütüphanenin oluşturulmasında destek verenleren herkese teşekkür etti.

PAÜ “Kurumsal Akredite” Olmaya Hak Kazandı! PAÜ “Kurumsal Akredite” Olmaya Hak Kazandı!

Depremzede Ailenin İsmi Denizli’deki Kütüphanede Ölümsüzleşti3

Konuyla ilgili Kale Milli Eğitim Müdür Nurettin Tıkım ’da bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Müdürü Tıkım, “Hayatımızın Enerji Kaynağı Kale’de her okulumuzda kütüphane kurma çalışmalarımız devam ediyor. Kütüphaneler Haftası ve Kale kitap okuyor zincirimizin 7. yılı faaliyetleri kapsamında Narlı İlkokulu’muzda öğrencilerimizin ve köy halkının faydalanabileceği Tuğba Yalçın kütüphanesi açıldı.

Depremzede Ailenin İsmi Denizli’deki Kütüphanede Ölümsüzleşti1

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremde Gaziantep’te hayatını kaybeden Tuğba Yalçın, Emre Yalçın ve kızları Ayla Yalçın adına Arkadaşları Melek Nart önderliğinde Tuğba Yalçının Babası Enver Güner, Annesi Sabiha Güner ve kardeşi Yıldıray Güner, Öğrenci Velimiz Mehmet Kolukara ve mahalle muhtarımız Ramazan Çinbaş’ın katkılarıyla Narlı Köyü İlkokulumuza Tuğba Yalçın kütüphanesi kuruldu. Kütüphanemiz tüm halkımıza açıktır. Katkı sunan herkese teşekkür ederiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Depremzede Ailenin İsmi Denizli’deki Kütüphanede Ölümsüzleşti

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli