Denizli’de etkili olan dolu yağışı Acıpayam İlçesine bağlı 4 mahallede ekili tarım arazilerinde büyük hasar meydana geldi. Dün meydana gelen şiddetli dolu yağışı sebebiyle başta Akalan Mahallesi olmak üzere Pınaryazı, Köke ve Aliveren mahallelerinde tarım arazilerinde büyük zarar meydana geldi. İl ve ilçe tarım müdürlüklerine bağlı ekipler sahada hasar tespit çalışmasına devam ediyor. Zararın boyutu önümüzdeki günlerde tam olarak ortaya çıkacağı açıklandı.

Yüzde 80 Oranında Zarar Var

Akalan Mahallesinde, kavun, karpuz ve biber üreticilerinin zararları olduğu bildirildi. Mahallede yapılan ön inceleme sonucunda üreticinin 10 bin 750 dekar ekili ve dikili tarım alanlarındaki karpuz, kavun, biber, haşhaş, ceviz, bağ, hububat ve nohut ürünlerinde yüzde 80 oranında dolu zararı meydana geldiği belirtildi.

“Tasarruf tedbirleri medyaya mali ambargoya dönüştü” “Tasarruf tedbirleri medyaya mali ambargoya dönüştü”

Aliveren Mahallesi’nde de dolu yağışından dolayı, yapılan ön inceleme sonucunda üreticinin 865 dekar ekili ve dikili tarım alanlarındaki biber, haşhaş, hububat, ceviz, kiraz, silajlık mısır ve nohut ürünlerinde yüzde 80 oranında dolu zararı meydana geldiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi