DESKİ’nin 130 metreküp kapasiteli bin 464 kişilik doğal atık su arıtma tesisi Kale ilçesinin Karaköy Mahallesi’ne inşa edilecek.

Denizli’ye Yeni Doğal Arıtma Geliyor

Doğaya zarar vermeden arıtımın sağlanması amacıyla yapılan proje kapsamında 12 bin 500 metrekare alanda tek kademeli olarak kurulacak. bin 464 kişi kapasiteli tesis günlük ortalama 130 metreküp suyu arıtacak. Tesisin çevre dostu ve doğa ile uyumlu olmasının altı çiziliyor.

İşletme Maliyeti Yok Denecek Kadar

Doğa ile tamamen uyumlu tesisin elektrik tüketmemesi dolayısıyla işletmenin maliyetinin yok denecek kadar az olduğu belirtildi. Doğal atık su arıtma tesis ile tesise ekilen azot ve fosfor giderici ve topoğrafyaya uygun bitkiler sayesinde atık suların yeniden tarımsal kaynaklı olarak kullanılması amaçlanıyor.

“Söz, Belediye Başkanı Olacağım, O Nikâha Gelip Ben Kıyacağım” Dedi, Sözünü Tuttu “Söz, Belediye Başkanı Olacağım, O Nikâha Gelip Ben Kıyacağım” Dedi, Sözünü Tuttu
Denizli’ye Yeni Doğal Arıtma Geliyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan göreve geldikleri ilk günden beri daha yaşanabilir bir Denizli için gayret gösterdiklerini belirterek, bu nedenle doğa ve çevre dostu yatırımlara ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Başkan Zolan, “Çok şükür geleceğe bırakacağımız bu güzel eserlerle Denizli’mizin güzelliğine güzellik katmaya devam ediyoruz. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur. Tesisimiz şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi