Havaların ısınması ile birlikte hem etkinlik sever nüfusun hem de öğrenci nüfusunun fazla olması sayesinde birbirinden güzel etkinliklerin sahnesi Denizli oluyor. 

Denizli Komedi Günleri adı altında, Denizli'ye ünlü isimlerin komedi eserleri akın edecek. Oynanacak tiyatro oyunları, isimlerindeki eğlencelerle bile izleyicisini kendisine çekiyor. 

Denizli Komedi Günleri Basliyor2

Denizli'de gerçekleşecek Komedi Günleri'ni geleneksel hale getirmek isteyen organizasyon sorumluları, 6-14 ve 17 Mayıs tarihlerinde Denizli'de sergilenecek oyunları paylaştı. 

Denizli Komedi Günleri Basliyor22

Tarık Paputçuoğlu'nun 13 yaş üzeri seyircisine açılan ve 80 dakika süren oyunu Bana Bunu Yapma'nın konusu, ‘’Niyazi evlilikleri süresince yaptıkları ile karısı Şermin’i hayatından bezdirmiştir. Niyazi’yi evden kovan Şermin’in onu affetmesi için bir takım şartları vardır! Niyazi'nin ise Şermin ile barışmak için yapmayacağı şey yoktur!

Bu gönüllü alışveriş, kadın ve erkeğin hayata karşı duruşundaki temel farklılıkları mizahi bir açıdan ele alırken, görmek, duymak ve bilmek istemediklerimizi, reddettiğimiz kimi  gerçeklikleri, hayatımızı biçimleyen seçimlerimizi ve çoğu zaman da ödediğimiz bedelleri bizlere bir kahkaha tufanı icerisinde sunuyor.

Evli bir çiftin günlük, küçük ve sıradan gibi görünen hikayesi gittikçe bir trajikomik bir kaosa dönüşürken izleyicilere de bu kahkaha tufanına eşlik etmek kalıyor.’’

Denizli Komedi Günleri Basliyor3114 yaş sınırı olan Emre Karayel gösterisi, Erkek Aklı Oksimoron oyununda, birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavram bir araya geldiğinde, bu iki karşıt anlam bazen birbirini götürmek yerine yepyeni bir anlam doğurur. İşte oluşan bu yeni ifadeye ‘Oksimoron’ denir.

Her şeyin ancak zıddıyla var olduğu evrensel düzende, varoluşunu bizzat kendi zıddına borçlu olan bu iki genetik mucize, varlıklarının sürekliliği için tek bir şeye ihtiyaç duyarlar: Dengeye...

Denizli'de Bile Bile Cinayet! Denizli'de Bile Bile Cinayet!

Peki o dengeyi bulabilmek o kadar kolay mıdır?

Semih’in beyninin içindeki kadın-erkek mücadelesinde o dengeyi ararken, kendinizi bulacaksınız.

Denizli Komedi Günleri Basliyor1

80 dakika boyunca efsane isimler olan Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar ve Kimya Gökçe Aytaç'ı izleyeceğiniz Etekler ve Pantolonlar, Moonlife Dergisi ve Altın Palmiye Ödüllerinde 2021 yılının “En İyi Tiyatro Oyunu ödülüne layık görüldü.

12 yaş ve üzeri için uygun olan oyunda, Nurcan yıllardır görüşmediği okul arkadaşı Aysel'e sürpriz yaparak evine ziyarete gelir. Nurcan kocasının kendisini aldattığını ve intikam alacağını bu konuda Aysel'den yardım istemek için geldiğini açıklar. Aysel Nurcan'ın durumuna üzülür ve ona yardım edeceğini söyler. Aysel ve Nurcan,  Nurcan'ın eşine karşı strateji belirlerken,  Aysel de bu durumlardan etkilenip kendi evliliğini sorgulamaya başlar. Nurcan ve Aysel evliliklerini sorgularken geçmişlerine bir yolculuk yaparlar ve aslında ikisi de hayatlarında olmak istedikleri gibi değil de, aile ve çevre baskısıyla, başkalarının onları görmek istedikleri bireylere dönüştüklerini anlarlar.
İki eski arkadaşın evliliklerini sorgulamak için başladıkları süreç, artık kendi istedikleri hayatlara doğru yol aldıkları bir sürece dönüşür.

Editör: Kardelen Başol