ARAZİ YOLLARININ DÜZENLEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR ARAZİ YOLLARININ DÜZENLEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Denizli’de, Mustafa Lütfi Özdemir ile ağabeyi Selahattin Özdemir tarafından 1930 yılında üretimine başlanan Zafer Meşrubat, 1940 ile 1950’li yıllar arasında “Ümit, yeşil Denizli, Lütfi Özdemir” markalarıyla şehrin farklı yerlerinde faaliyet üretim yaptı. Denizli’nin ünlü markası o dönemde kardeşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle bölündü. 1993 yılında Yeni Zafer Meşrubat adı altında yeni bir şirket oluşurken, Zafer Gazoz ise Kayıhan’daki fabrikada üretilmeye başlandı.

Yeni Zafer Kapandı

1953’te Denizli’nin en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesinde açılan fabrikanın kapısına 71 yıl sonra kilit vuruldu.

Burada üretilen Yeni Zafer Gazoz’un artık üretilmeyeceği, ürünlerin Kayıhan’da bulunan ve eski Zafer olarak da bilinen Zafer Gazoz üretim tesislerinde bu markaya ait şekilde üretileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde fabrikadaki ürünler çıkarıldı. Ürün satışı da durduruldu. Konu hakkında açıklama yapılmazken, isim hakkının Zafer Gazoz tarafından alınmasından dolayı Yeni Zafer imalatının durdurulduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi