Denizli, Ege Bölgesi’nin nadir şehirlerinden birisidir. Denizli’nin 19 ilçesinde 617 mahalle bulunurken, bu ilçeler arasında mahalle sayılarında çok fark var. En az mahallesi olan ilçede, 11 mahalle bulunurken, en çok mahallesi bulunan ilçede ise 77 mahalle bulunuyor.

Denizli’nin En Çok Mahallesi Hangi İlçede 3

Denizlili İş İnsanı 2 Ayda 15 Ceza Yedi Denizlili İş İnsanı 2 Ayda 15 Ceza Yedi

En az mahalle sayısına sahip olan, Serinhisar’da 11, Babadağ’da 12, Baklan’da 14 mahalle bulunuyor. Baklan’ı 15’er mahalleye sahip olan Bekilli, Çardak ve Beyağaç takip ediyor. Denizli 20’den fazla mahallesi bulunan 13 ilçeye sahip. Bu ilçelerden Bozkurt’un 20, Honaz’ın 23, Güney’in ise 24 mahallesi bulunuyor. Denizli’de 30’dan fazla mahallesi bulunan 10 ilçe mevcut. Bu ilçelerden Çameli’nin 31, Kale’nin ve Sarayköy’ün 32 mahallesi bulunurken, Çal’ın 34 mahallesi bulunuyor.

Denizli’nin En Çok Mahallesi Hangi İlçede 4

En Çok Mahallesi Bulunan 6 İlçe

Mahalle sayısı en çok olan 6 ilçe ise, Buldan, Tavas, Merkezefendi, Acıpayam, Pamukkale ve Çivril olarak açıklandı. Bu ilçelerden, Buldan’ın 45, Tavas’ın ve Merkezefendi’nin ise 50 mahallesi bulunuyor.

Denizli’nin En Çok Mahallesi Hangi İlçede

En Çok Mahallesi Bulunan 3 İlçe

En çok mahallesi bulunan ilk üç ilçe ise herkesi şaşırtacak. Bu ilçelerden Acıpayam’ın 56 mahallesi bulunurken, Pamukkale ilçesinin 61 mahallesi bulunuyor. Denizli’de en çok mahallesi bulunan ilçe ise 77 mahalle ile Çivril olarak belirlendi.

Denizli’nin En Çok Mahallesi Hangi İlçede 2

Editör: Durmuş Özke