Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yer alan tarihi Kaleiçi Çarşısı’nın içerisinde uzun yıllardır kurulan ve pazartesi günler faaliyet gösteren Kaleiçi pazarı, üreticinin tezgahına serdiği tarım ürünleriyle tüketicileri ağırlamaya devam ediyor. Müşterisine en taze ürünü sunmak için tezgahını donatan pazar esnafı, pazaryerinde uzun zamandır var olan çatı sorunuyla yıllardır mücadele ediyor.

Denizlinin Bu Pazarina Giderseniz Sirilsiklam Olabilirsiniz4

Yapısı itibariyle birçok problemi bulunan çatı, her mevsimde üreticiye ve tüketiciye ayrı bir sorun yaratıyor. Pazaryeri içerisinde alçak biçimde konumlanmış olan çatılar, sıcak havalarda saatlerce tezgah başında duran üreticilerin kabusu oluyor.

Denizlinin Bu Pazarina Giderseniz Sirilsiklam Olabilirsiniz

Bakımsız görünümü ve eskimiş yapısının yanında, üzerinde büyük çaplı delikler ve yamulmalar bulunan çatı, yağmurlu havalarda pazaryerinde alışveriş yapılmasını neredeyse imkansız hale getiriyor. Ticaretinin aksamasını istemeyen üretici, kendi imkanlarıyla önlem almaya çalışırken, tüketiciyse elindeki malzeme yüküyle sığınacak bir yer aramak zorunda kalıyor.

Ev Sahibi Kiracıyı İcraya Verirse Kiracı Ne Yapmalı? Ev Sahibi Kiracıyı İcraya Verirse Kiracı Ne Yapmalı?

Denizlinin Bu Pazarina Giderseniz Sirilsiklam Olabilirsiniz2

Kaleiçi pazarında yıllardır tezgah açan bir pazarcı, çatının yakın oluşundan yakınarak, “Çatı çok alçak, sıcak olduğu zaman bizi yakıyor. Demirleri biraz yüksek dikmeleri lazım. Bize bir akıntı olmasın. Yağmur yağdığı zaman mahvoluyoruz.” diyor.

Denizlinin Bu Pazarina Giderseniz Sirilsiklam Olabilirsiniz1

Aynı sorunlardan şikayetçi olan başka bir Pazar esnafı ise, “Çatımızı yapsınlar, çatımız çok kötü. Yağışta, sıcakta zorluğumuz var.” ifadelerinde bulunuyor.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya