Endüstriyel üretimin arttığı ve çokça talep gördüğü günümüzde, el işiyle ortaya çıkan ürünlerin kıymeti aynı oranda artar durumda. Hobi olarak yaptığı boyama sanatını, eşiyle birlikte kurdukları atölyede icra etmeye başlayan Zeliha Kahveci, şüphesiz ki bu kıymetli ürünleri ortaya koyan isimlerden bir tanesi.

Denizlinin Bu Atolyesinde El Isi Degil El Isi Var

Denizli’de 2017 yılında kurulan atölyede; ahşap, seramik ve polyesterden yapılmış olan ürünler emek emek boyanarak, estetik bir görünüm kazandırılıyor. Hobisel tasarıma evde başladıklarını söyleyen Kahveci, “İçimizde sürekli bir şeyler üretme, yenileme, projeleme isteği vardı. Evde bu işleri hobisel çalışmalarla birlikte ilerlettik, tabii eve sığmayınca atölye açmaya karar verdik.” dedi.

Denizlinin Bu Atolyesinde El Isi Degil El Isi Var2

“Ahşap, Seramik, Polyester Gibi Hazır Ürünleri Boyuyoruz”

Taşınmaz ürünlerin dış yenilemesini de gerçekleştirdiklerini belirten Kahveci, “Ahşap, seramik, polyester gibi hazır ürünleri boyuyoruz. En çok zaman harcadığımız kısım, taşınamaz ürünlerde yaptığımız yenilemeler. Mutfağı söküp gelemezsin, kapının kapaklarını söküp gelemezsin. Orada yapıyorsun ve oraya bir zaman ayırman gerekiyor 1 hafta 10 gün. Bazen şehir dışına gidiyoruz. O daha çok zamanımızı alıyor. Dışarıya gidiyorsan o insanın programına uymak zorundasın.” dedi.

Denizli'nin Kent Kimliği Üzerine Hüsamettin Ataman Anlatıyor Denizli'nin Kent Kimliği Üzerine Hüsamettin Ataman Anlatıyor

Denizlinin Bu Atolyesinde El Isi Degil El Isi Var3

“El İşlerine Gereken Değerin Verilmediğini Düşünüyorum”

“Sanata, sanatçıya, yapılan el işlerine gereken değerin verilmediğini düşünüyorum ama böyle bir genelleme yaparak değer veren insanlara haksızlık da yapmak istemiyorum. El emeğime saygı duyan birçok insanla tanıştım. ‘Ne var canım, boyayıp geçiyorsun’ndan, ‘Burada çok güzel bir emek var, buna haksızlık yapamam’a geldik.” ifadelerinde bulundu.

Röportajın tamamına altta yer alan videomuzdan ulaşabilirsiniz.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya