Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde oluşan finansman ihtiyacı nedeniyle ek MTV düzenlemesi yapılmış ancak itirazlar gelince konu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşınmıştı. Anayasa Mahkemesi görüşmeler ardından dün karar verdi. 

Verilen kararda, AYM ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti. Kararın ardından gözler gecikme faizi oranı ve ikinci taksit dönemine çevrildi. 

İlk taksitinin 6 Eylül'e kadar ödenmesi gereken Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ile 13,2 milyar liraya yaklaşık bir gelir oluşturmuş, hedeflenen tahsilatın %87'si karşılanmıştı.

6 Eylül'ü kaçıran araç sahipleri aylık %2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilecekleri duyuruldu. İkinci taksitin son ödeme gününün ise 30 Kasım 2023'te sona ereceği açıklandı. 

Sarayköy’deki Patlama İle İlgili Belediye Başkanında Açıklama Sarayköy’deki Patlama İle İlgili Belediye Başkanında Açıklama

Ek MTV Ödemeyen İşlem Yapamaz

MTV ve Ek MTV'nin ödenmemiş olması durumunda taşıtların satış ve devir işlemlerinin yapılmaması zorunluluğu dikkat çekti. Belirlenen vergiler ödenmediği takdirde araçların muayene işlemleri, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma, tescil kapatma gibi işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Denizlililer Dikkat! 30 Kasım son gün

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi "gib.gov.tr" ve mobil uygulamasından, İnteraktif Vergi Dairesi mobil uygulamasından, anlaşmalı kredi ve banka hesapları, şubeleri, mobil ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerinde, PTT şubelerinde de ödeme yapılabilir.

Editör: Haber Merkezi