Sıcak yaz aylarının gelmesi ile insanlar serinlemek için buz gibi sulara ve en sevilen hafif tatlı olan dondurma dolaplarına koşmaya şimdiden başladı.  

Dondurmaya olan bu rağbeti ve geçen seneye oranla değişen dondurma fiyatlarını Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak değerlendirdi.  

Denizlili Esnaf Kiminle Kavga Etsin2

Demirdak, dondurma fiyatlarının geçen yıla oranla neredeyse yüzde 100 arttığını açıkladı.  

Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, “Geçen yıl süt 10 TL idi, bu sene 20 küsür TL oldu. Şeker desen aynı şekilde. Sahlep zaten 3 katı artmış durumda” diyerek esnafın durumunu anlattı.  

Denizli'de 132 Yıllık Tarihin İçler Acısı Durumu! Denizli'de 132 Yıllık Tarihin İçler Acısı Durumu!

Denizlili Esnaf Kiminle Kavga Etsin1

Müşterilerden gelen tepkilerden de bahseden Başkan, durumun esnafın elinde olmadığını belirtti. Denizli esnafının elinden geldiğince vatandaşa yardımcı olmaya çalıştığını açıklayan Demirdak, çikolata ve kakao fiyatlarının neredeyse 4 katına çıktığını vurguladı.  

Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, fiyatlar ile ilgili ellerinden bir şey gelmediğinin altını çizerek, “Kiminle kavga edeceğiz ki? Biz bir avuç esnafız, yürüyüş yapacak halimiz yok! Malı alır, müşteriye satarız alan alır almayana bir şey yapamayız. Bize bunu yapanlar düşünsün!” dedi.  

Editör: Kardelen Başol