Karaciğer hastalıklarına şifa olarak bilinen enginar, vatandaşlar tarafından yoğun rağbet görüyor. Enginarcı Ahmet, enginar ile neler yapılabileceğini anlattı. Denizli Çarşamba Pazarı’nda enginar 25 TL’den alıcı buluyor.

Denizli’deki 8 Kişiden Birisi Enginarcı Ahmet! 3

Meyve Ağaçlarında İlaçlamaların Zamanında Yapılması Çok Önemli Meyve Ağaçlarında İlaçlamaların Zamanında Yapılması Çok Önemli

“Karaciğer Sorunlarına Çözüm Enginar”

Müşterilerinin enginarın karaciğere faydalarından çok memnun olduğunu söyleyen enginarcı Ahmet, “İlk çıktığında taze olduğu için bir süre dolması yapılıyor. Biraz liflendikten sonra soyuluyor. Liflenme süreci başladığında ise taze işi bitiyor. Enginarın pişirmesi basittir ve faydası çoktur. Enginarın karaciğere faydası var. Burada enginarları soyarken kabukları çıkıyor. Kabukları aslında çöp değil. Kabuğu kaynatılıyor çayı yapılıyor, içiliyor. Bazı müşterilerimiz sadece kabuğunu almaya geliyor. Biz burada kabuklardan para almıyoruz. Müşterilerimiz faydasını gördüklerini söylüyorlar. Bize test sonucunu getiren var. Enginar ve enginar kabuğunu tüketip karaciğer sorunlarından kurtulmuşlar. Karaciğer sorunlarına çözüm enginardır” dedi.

Denizli’deki 8 Kişiden Birisi Enginarcı Ahmet! 4

“Enginar Soymayı Denizli’de Sadece 8 Kişi Biliyor”

Enginarın kışlık olarak buzluğa da koyulabildiği bilgisini paylaşan enginarcı Ahmet, “Bir kerede 500 adet alan vatandaşımız oluyor. Buzluğa koyuyor, dolapta 2 yıl duruyor. Tanesini biz 25 TL’den satıyoruz. Enginar soymayı Denizli’de sadece 8 kişi biliyor. Ben tanesini 3 liraya soyuyorum. Günde bin tane soyuyorum 3 bin lira alıyorum. Soyabilirim diyen gelsin, soyarsa bebek altını veririm” şeklinde konuştu.

Denizli’deki 8 Kişiden Birisi Enginarcı Ahmet!

“Denizli'ye Enginarı İlk Benim Dedem Getirdi”

Enginarın son yıllarda müşterisinin arttığını söyleyen enginarcı Ahmet, “Şuanda fiyatı vatandaşa biraz pahalı geliyor. Bence de 25 lira etmemesi lazım zaten 1 hafta sonra fiyatı düşer. Gülük bir tezgahtan 2 bin tane satıyoruz. Denizli’ye enginarı ilk benim dedem getirdi. O zamanlar soymasını bilmiyorlardı. Sadece dolmasını yapıyorlardı, şimdi soyuyoruz. Zeytinyağlı garnitür yapıyorlar bunu, patates ve havuç koyarak. İçine tavuk et de kayabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Denizli’deki 8 Kişiden Birisi Enginarcı Ahmet! 2

Editör: Durmuş Özke