Günümüzde hayvan sahibi olan kişilerin sık uğradığı yerlerden biri şüphesiz ki veterinerler oluyor. Hayvanların çeşitli rahatsızlık ve ihtiyaçlarını karşılayan veterinerlere en çok başvurulma nedenlerinin başında kısırlaştırma operasyonu geliyor. Beslediği hayvanın üremesini istemeyen hayvan sahipleri, soluğu veteriner kliğinde alarak, veteriner hekimin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda hayvanını kısırlaştırıyor. Peki, bu işlemin bu kadar sık tercih edilmesinin sebebi ne?

Denizlide Veterinerlerde Kisirlastirma Mesaisi Kendi Hayvanini Sokak Hayvani Gibi Get

Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Denizli’de veteriner hekimlik yapan Can Ramazan Ağlan, durumun ekonomiyle alakalı olduğunu ifade ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ağlan, “Buraya genellikle kısırlaştırma, yeni doğan hayvanların aşılanması ve parazitten dolayı geliyorlar. İnsanlar artık bilinçleniyor. Evinde kedisi var, bazen dışarı çıkarıyor. Bakımı pahalı olduğu için hamile kalmasını istemiyor. Çünkü bir kedi, ortalama 200-250 gr mama yer. Mamaların maliyeti yüksek. İnsanlar hem yavruların rezil olmaması, hem de ekonomisini sıkıntıya sokmamak için kısırlaştırmayı tercih ediyor.” diyor.

Denizlide Veterinerlerde Kisirlastirma Mesaisi Kendi Hayvanini Sokak Hayvani Gibi Get5

“Kendi Kedisini Sokak Kedisi Gibi Getiriyor”

Sokak hayvanlarına gösterilen iyi niyetten yararlanmak isteyen kişiler de zaman zaman ortaya çıkabiliyor. Söz konusu durum için Ağlan, “Burası bir ticarethane. Ben buraya bir ilaç aldığımda onun bir masarafı oluyor. Odanın belirlemiş olduğu bir fiyat var zaten. Normalde sokak hayvanlarına yüzde elli indirim yapıyoruz biz, onda sorun yok. Bazen ücretsiz kısırlaştırmayı da kabul ediyoruz ama bazen de edemiyoruz. İnsanlara güvenemiyorsun. Kimisi kendi kedisini sokak kedisi gibi getiriyor, ‘hadi bunu kısırlaştır’ diyor. Yani benim bir kısırlaştırma ameliyatım 1 saat sürüyor. Ben operasyon için masraf ediyorum, zaman harcıyorum. Onun da bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerinde bulunuyor.