Meteoroloji verilerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşeceğinin belirtilmesi üzerine harekete geçen Çivrilli çiftçiler, özellikle şeftali bahçelerinde yoğun bir mücadele yürütüyor. İlçeye bağlı Sökmen Mahallesi başta olmak üzere birçok noktada üreticiler, gece boyunca bahçelerinde kalarak don riskine karşı önlem alıyor.
Üreticiler, saman ve kontrollü şekilde yakılan materyallerle oluşturdukları duman sayesinde bahçelerdeki sıcaklığı belirli seviyede tutmaya çalışırken, aynı zamanda ateş yakarak donma riskini azaltmayı hedefliyor. Gece saatlerinde eksi derecelere düşen hava sıcaklığına karşı yapılan bu uygulamalarla, ağaçların çiçeklenme döneminde zarar görmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.
Bölgede son günlerde etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle özellikle meyve ağaçlarında don riskinin arttığına dikkat çekilirken, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de sahada incelemelerini sürdürdüğü öğrenildi. Teknik ekipler, üreticilere doğru mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirme yaparak süreci yakından takip ediyor.
Çivril’de üreticiler, yıl boyunca verdikleri emeğin zarar görmemesi için zorlu hava koşullarına rağmen geceyi bahçelerinde geçirirken, zirai don tehlikesine karşı mücadelenin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.






