Denizli’de de seçimin kaderini büyük ölçüde etkileyen emekli vatandaşlar oldu. Pek çok emekli sandık başına dahi gitmeyerek tepki gösterirken bazı emekliler ise tepkilerini sandıkta gösterdi. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye geneli oy kullanım oranının %78 olarak gerçekleştiğini söyledi. Bu oran geçen yerel seçimlere göre düşüş gösterdi.  

Emekli 1

Denizli’de emekliler ve emekli sendikaları yaşadığı geçim sıkıntısını sık sık gündeme getirdi. Hayat pahalılığına isyan eden emeklilerin gerçekleştirdiği bir eylemde, adaylık sürecinde olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’da boy göstermişti.  

Bu Uygulama Sayesinde! Sorunlar Sizden, Çözüm Belediyeden olacak! Bu Uygulama Sayesinde! Sorunlar Sizden, Çözüm Belediyeden olacak!

Whatsapp Görsel 2024 03 28 Saat 13.53.34 1Cf1B846

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun vaatleri arasında emeklilere yönelik vaatlerde yer bulmuştu. Bu vaatler ise; 10 Nisan’da emekliye 2 kat ikramiye, yaşlılar için bakım evleri, hasta refakatçilerine barınma imkanı, yaşlılara ücretsiz ev tamiratı desteği gibi vaatlerdi.  

Resim

Ülke genelinde hükümetin yaptığı artışlara rağmen SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları asgari ücretin gerisinde kalmış oldu. Asgari ücrete %49 oranında yapılan zam ile 17 bin 2 TL düzeyine yükseltilirken, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarının asgari ücretin gerisinde kalması asgari ücretli ile SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin arasındaki makasın daha da açılması emeklilerde tepkilere sebep oldu. Türkiye’de ise 10 milyon 523 bin 105’i SSK emeklisi, 2 milyon 849bin 668’i BAĞ-KUR emeklisi ve 2 milyon 478 bin 471’i Emekli Sandığı emeklisi olmak üzere, toplam 15 milyon 851 milyon 244 emekli yer alıyor. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli