Özgürlük filosu Gazze’deki ablukayı kaldırmak için gönüllülerinde destekleriyle yeniden yola çıkıyor.

Özgürlük Filosu Koalisyonu (FFC), İsrail'in hukuksuz ve ölümcül Gazze kuşatmasını sonlandırmak amacıyla denize açılmayı planladığını duyurdu. Yakın zamanda, binlerce ton acil İnsani yardımı taşıyan bir filonun, doğrudan Gazze'deki Filistinlilere ulaştırılması planlanmakta.

Daha önce İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan 6 gemiye; Akdeniz'de, işgalci İsrail'den 70-80 mil (130-150 kilometre) açıktaki uluslararası sularda 31 Mayıs 2010'da işgalci İsrail Savunma Kuvvetleri'nin bir saldırı gerçekleştirmişti. Gerçekleştirilen saldırıda gemilerde bulunan insani yardım kuruluşu üyelerinin bir kısmının öldürülmüş, bir kısmı yaralanmış ve gemideki yolcular rehin alınmıştı. İHH İnsani Yardım Vakfı İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu yaraları sarmak üzere tekrardan harekete geçti. Özgürlük filosu Gazze’deki ablukayı kaldırmak için gönüllülerinde destekleriyle yeniden yola çıkıyor.

Denizli’de 4 Bin 666 Kişi İşsizlik Ödeneği Başvurusu Yaptı! Bakın Ne Kadarı Alabildi? Denizli’de 4 Bin 666 Kişi İşsizlik Ödeneği Başvurusu Yaptı! Bakın Ne Kadarı Alabildi?

Özgürlük Filosu İçin Destek İstedi2

Amacımız Ablukayı Kırmak

Özgürlük filosunun Gazze’deki ablukayı kaldırmak için yola çıkmasıyla ilgili Denizli’de yaşayan Mavi Marmara Gazisi Zeki Kaya gönüllülerden yardım talebinde bulundu. Konuyla ilgili Gazi Zeki Kaya, “Daha önce bir savaş yoktu sadece abluka altında kalmış milyonlarca insanın ihtiyaçlarını karşılamak için gitmiştik. Şimdi herkes can derdin de artık ablukayı kırmak istiyoruz. Çünkü İsrail her yeri kuşattı hem denizden hem havadan bombalıyor. Havadan gidemiyoruz karadan gidemiyoruz yapabileceğimiz tek şey denizden giderek ablukayı kırmak. Dünyanın 22 ülkesinden bize katılım var İspanya’dan Amerika’dan gemiler geliyor Ak Deniz’de buluşarak hep birlikte inşallah ablukayı kıracağız. Daha önce Mavi Marmara’da giderken bize eşlik eden 7 tane daha gemi vardı onlar erzak taşıyordu. Farklı din ve ırktan 700 insan vardı. Hatta içlerinden biri İsrail asıllı bir Yahudi Milletvekiliydi. Bu seferki gidişimiz de ablukayı kırmak ve oradaki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunmak ”dedi.

Her Vicdanlı İnsanın Bu Gemide Katkısı Olması Lazım

Mavi Marmara Gazisi Zeki Kaya, “Ne diyeceğimi bilemiyorum… İnşallah bu ablukayı kıracağız İsrail geçmişte olduğu gibi bu sefer bize havadan saldıramayacak çünkü yaptıklarını tüm dünya gördü. Şimdiki hedefimiz Ramazan geliyor malum fitre, zekât, gönüllülerin yardımlarını oralara finanse etmemiz gerekiyor. Müslüman olarak demiyorum bir insan olarak yapmamız gereken şey o insanların yardımına koşmaktır. Dünyadaki her vicdanlı, mazlumun yanında tavır alan insanın hazırlanacak bu gemide katkısı olması lazım” şeklinde konuştu.

Filistinliler Orada Açlıktan Ölmeyecek

İHH Denizli Kadın Komisyonu Başkanı Goncagül Yıldız ise, “Dünyanın her yerinden aktivistlerde bizimle hareket ediyor. Sadece Türkiye’den değil Yunanistan’dan, Amerika’dan, İtalya’dan da gemiler yola çıkacak. Ablukanın kırılmasını sağlamak için insanlar orda da bir baskı oluşturacak. Filistinliler orada açlıktan ölmeyecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli