Direniş Çadırı Sivil İnisiyatifi dün İşgalci İsrail ile yapılan ticarete tepki göstermek için Denizli Candoğan Parkında bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına vatandaşlar, Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katılım gösterdi. Gerçekleşen basın açıklamasında “Gazze'de, Çocuklar, Açlıktan, Ölüyor! Siyonist Sermaye Hesap Verecek! İsrail’e Değil, Filistin’e Sevkiyat! Yaşasın Küresel İntifada!” sloganları yer buldu.  

Direniş Çadırı Sivil İnisiyatifi dün Candoğan Parkında gerçekleştirdi basın açıklamasında ise “İsrail, NATO üyesi devletlerden aldığı açık destekle tam 173 gündür Gazze halkını acımasızca katlediyor. 7 Ekim’den bugüne tüm dünyanın gözleri önünde Filistin halkı, atalarından miras kalan kendi topraklarında bir soykırıma maruz bırakılıyor. İstilacı ve katliamcı İsrail devletinin kana susamış ordusu, insanlığın asırlardır üzerinde ittifak ettiği ahlaki ve insani ilkeleri çiğnemek konusunda hiçbir tereddüt göstermemektedir. İşgalci teröristlerin, İşledikleri cinayetleri şımarıkça kayda alarak 2 milyara yakın Müslüman dünyanın gözleri önüne sermek noktasında da bir korkularının olmadığı görülüyor. Onlara bu cesareti ve özgüveni veren şeyin; geri kalan dünyanın 3 maymunu oynaması olduğunun şuurundayız. Gazze halkı, meşru direnişini ortaya koyarken onları yaralayan bir diğer nokta, geri kalan dünyadaki iktidar ve sermaye sahiplerinin, bu ahlaksız orduya ve devlete verdikleri destek ile halkların suskunluğudur” ifadeleri yer aldı.  

Denizlide Israille Ticarete Tepkiler Dinmiyor3

Filistin Ramazan Ayında Açlıkla Boğuşuyor 

Direniş Çadırı Sivil İnisiyatifi, “Ramazan Ayı öncesinde Gazze’de ateşkese ulaşma ümidi gerçekleşmediği gibi bu günlerde Refah’a yönelik kapsamlı bir saldırının da yolda olduğu ilan ediliyor. 100 yıla yakındır kendi topraklarında uğradıkları zulmü dünyaya duyurma noktasında çaba sarf eden Gazze halkı, ne yazık ki bugün Müslüman kardeşleri tarafından tarif edilmez bir yalnızlığa ve sefalete mahkum edilmiş durumdadır. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında, havalarda uçuşan kardeşlik ve dayanışma edebiyatımızın, Gazze’nin sınır kapılarından içeriye girememesi bir yüzyıl utanç vesikası olarak sokaklarımızı esir alacaktır. Açlıkla boğuşan çocukların kaybettiği tebessüm, İsrail’le ticareti ve siyaseti kesmeyen sermaye sahiplerine, iktidar sahiplerine ve tepkisiz kalan halkların kalplerine bir vicdan oku gibi saplanmalıdır. Gazze artık içimizdeki yara değildir! Gazze insanlığa dair son umut ve son kaledir! Kutsal Ramazan günlerinde açlıktan ölen her çocuk, ağıt yakan her anne, çaresiz bırakılan her baba, yitip giden özümüzün ve bir daha gelmemek üzere kaybolan değerlerimizin, bize ihanetimizi hatırlatmasıdır” dedi. 

Gazze’nin Çırpınışını İzliyoruz 

Bugün Gazze’de sıradan insanlar, kadınlar, çocuklar ve bebekler, İsrail tarafından kasten oluşturulmuş korkunç bir açlık kriziyle karşı karşıya diyen Direniş Çadırı Sivil İnisiyatifi, “Bizler Türkiye’de oruca niyet ederken; Gazze’de çocukların açlıktan öldüğünü duyuyoruz. İftar sofralarımıza otururken; Gazze’de, hayvan yeminden yapılan yiyeceklerle hayatta kalmaya çalışan insanları görüyoruz. Sahura kalkarken; denize doğru atılan yardımların peşinde koşmak zorunda bırakılmış binlerce kişinin çaresizlikle çırpınışını izliyoruz. Her gün korkunç şekilde yaralanmış, feryat eden, yardım isteyen çocukların, kadınların, erkeklerin görüntülerini izliyoruz. Yediğimiz sıradan yemeklerden, yaşadığımız mütevazı hayatlardan utanır bile olduk. Çocuklarımızın yüzüne bakmaktan haya eder, hicap duyar hale geldik” açıklamasında bulundu. 

Denizlide Israille Ticarete Tepkiler Dinmiyor2

“İsrail’le Ticaret Affedilemez” 

Türkiye’nin İsrail ile gerçekleştirdiği ticarete de tepki gösteren Direniş Çadırı Sivil İnisiyatifi, “Gazze halkı açlıkla mücadele ederken, işgal devletinin sebze ve meyve ihtiyacının %55’i Türkiye’den karşılanıyor. Gazze’de kuvözdeki bebekler elektrik yokluğundan hayatını kaybederken, Zorlu Holding İsrail’e elektrik satmaya devam ediyor.  

İşgal ordusunun uçakları, Filistin halkının tepesine bombalar yağdırırken, Türkiye firması İçdaş, İsrail’in ihtiyaç duyduğu çeliği tedarik ediyor.  

Gazze, işgalciler tarafından yerle yeksan edilmişken, Türkiye’den Limak ve Akçansa işgalin çimento ihtiyacını karşılıyor.  

İşgal devleti, petrol ihtiyacının yüzde 60’ını Kazakistan ve Azerbaycan’dan sağlıyor. Katil uçakların ve tankların depolarını dolduran bu petrol, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı aracılığıyla Ceyhan’a taşınıyor. Ceyhan’dan da SOCAR tarafından İsrail’e naklediliyor.  

Siyonist İsrail Devleti’nin verilerine göre Türkiye, 7 Ekim’den bu yana terör devletine en çok meyve-sebze ihraç eden iki ülkeden birisi konumundadır. 

Denizli İhracatçıların Birliğinin kendi raporlarındaki verilere göre İsrail, Denizli’nin ihracat yaptığı 140 küsur ülkeden en çok ihracat yaptığı ilk 10 ülke arasında. Bu da yetmezmiş gibi 2024 Şubat ayında Denizli’mizin Katil İsrail ile yapmış olduğu ihracat; geçen yılın aynı dönemine göre %6,17 artmış durumdadır.  

Demir çelikten gıdaya, dikenli tellerden petrole kadar her türlü sektörü kapsayan bu kanlı ve lânetli ticaret; işgale, insansızlaştırmaya, katliama ve soykırıma ortak olmaktır! İyi, doğru ve güzel tüm değerlere ihanettir! Affedilmez bir cinayet konumundadır” dedi.  

Sadece Petrol Sevkiyatının Durdurulması Bile Yeter  

İsrail ile gerçekleşen ticaretin kesilmesinin sembolik bir tavır değil etkili bir yaptırım olacağının altını çizen Direniş Çadırı Sivil İnisiyatifi, “Yalnızca işgal devletine petrol sevkiyatının durdurulması dahî İsrail’i ateşkese zorlayacak en güçlü faktörlerden biri olacaktır. Bu sayede Siyonist savaş ve katliam makinesi tekleyecek, Direniş için güçlü bir hamle fırsatı oluşacaktır! Bugün eğer İsrail’le ticaret devam ediyorsa bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Siyasi iktidar, en azından Uluslararası Adalet Divanı’nın verdiği ara kararı gerekçe göstererek, İsrail’le Türkiye arasındaki ticareti bir an önce bitirmek zorundadır. İşgal devletinin, soykırımcı saldırganlığını dizginlemenin en önemli ayaklarından biri budur” şeklinde konuştu. 

Denizlide Israille Ticarete Tepkiler Dinmiyor1

“Elimizden Geleni Ardımıza Koymayacağız” 

Direniş Çadırı Sivil İnisiyatifi, “Bugüne kadar “Biz kazanırsak, Gazze sevinecek!” diye oy toplayanların, bugün “Ne yapalım, gücümüz yetmiyor!” diye yazıklanmalarını asla ama asla kabul etmiyoruz! Siyasi iktidarın en azından İsrail’e yardım etmemeye gücünün yeteceği konusunda hiçbir şüphemiz yok.  

Ticareti bile kesmeyenlerin, yerel seçimlerde propaganda yaparken Gazze’yi dillerine dolamalarının, utanç verici olduğunu buradan vurguluyoruz. Bu kadarı artık hem Filistin halkının hem de bizlerin aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir. 

Çivril CHP'de Danışma Kurulu Toplanıyor Çivril CHP'de Danışma Kurulu Toplanıyor

Gazze’de yaşanan can pazarını istismar etmek, sömürmek ve politik amaçlarına ulaşmak için kullanmak kimsenin harcı değildir. Hele de siyasi iktidarın, Gazze’yle ilgili ağzını açabilmesinin ön koşulu İsrail’e destek vermeyi, yani İsrail’le ticareti sonlandırmasıdır. 

Dünyanın her yerinde, onurlu insanlar olarak, özgür insanlar olarak İsrail’i köşeye sıkıştırmak ve emperyalizmin koruması altındaki Siyonist saldırganlığı püskürtmek için elimizden geleni ardımıza koymayacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Aslıhan Kılıçellli