Denizli’de 4 Bin 666 Kişi İşsizlik Ödeneği Başvurusu Yaptı! Bakın Ne Kadarı Alabildi? Denizli’de 4 Bin 666 Kişi İşsizlik Ödeneği Başvurusu Yaptı! Bakın Ne Kadarı Alabildi?

Göklerin tanrısı Zeus ve Anne sevgisi ile bereketin tanrıçası Demeter’in kızı olan, bahar tanrıçası Persephone; bir gün kırlarda çiçek topluyordu. 

Denizlide Gezen Persephoneyi Yer Altina Kacirdi3
Bahar kadar güzel olan bahar tanrıçası Persephone, koşup zıplayarak eğlence içinde çiçeklerin arasında süzülür, kendisi ile bağdaşan bu güzelliğin keyfini çıkarırken karşısına bir nergis çiçeği çıkar. Çiçeğin güzelliğinde adeta kendini gören Persephone, yavaşça çiçeğe uzanırken aniden toprak yarılır. 

Denizlide Gezen Persephoneyi Yer Altina Kacirdi6

Yeraltından büyük bir heybetle çıkan, ölülerin tanrısı Hades, bu güzel bahar tanrıçayı yakaladığı gibi yer altına kaçırır. Denizlide Gezen Persephoneyi Yer Altina Kacirdi
Demeter, kızı Persephone’yi her yerde arar, tüm başakların yanına, ağaçların gölgelerine, Pamukkale’nin sularına bakar. Meyve ağaçlarının güzel çiçeklerinde arar bahar kızını ama bulamaz. 

Sonunda her şeye şahitlik eden Güneş Tanrısı Helios, Demeter’e kızının yerini gösterir. Bu geçen kısa süre içerisinde Persephone olmadığı için bahar zamansız bitmiş, Demeter ise kızının kaçırılması ile hayata küsmüştür. İki kadının olmayışı kıtlıkları başlamıştır. 
Bugünün Denizlisi olan topraklarda bereket kalmamış, mevsimler hep kış olmuştur. 

Persephone ise yer altında Hades’in verdiği nar meyvesini yemiş ve büyü ile tanrıya bağlanmıştır. Ölüler diyarından bir şey yiyenin yer altından bir daha çıkamayacağı gerçeğini de narı yedikten sonra öğrenmiştir...

Denizlide Gezen Persephoneyi Yer Altina Kacirdi2
Baş Tanrı Zeus yaşanan bu kaosu görünce, olaya el atmıştır. Yılın yarısında kocası Hades’in yanında yer altında kalacak olan kızı Persephone, diğer yarısında yer üstüne çıkarak annesi Demeter ile bereket dağıtıp, bahar getirecektir.

Denizlide Gezen Persephoneyi Yer Altina Kacirdi1
Anlaşma karşısında Persephone'ye deli gibi aşık olan Hades ise Hierapolis’te cehennem kapısı açarak, eşinin geliş gidişini kolaylaştırır. Ancak yüzlerce çocuğu olan Persephone'nin doğurduğu hiçbir çocuk Hades'ten olmaz...

Editör: Kardelen Başol