Eski Denizli Mimarlar Odası Başkanı Hüsamettin Ataman Denizli’de isimleri değiştirilen veya iptal edilen tarihi meydan ve mahallelerin adlarının geri verilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Merkezefendi Belediye Başkanlıklarına dilekçe verdi.  

Ege’nin En Büyük İkinci Dağı Beyaza Büründü! Ege’nin En Büyük İkinci Dağı Beyaza Büründü!

Delikliçınar, Musa, Gürpınar, Saltak, Çaybaşı, Gürcan, Kayalık, İlbadı ve diğer tüm tarihi mahallelerinin isimlerinin geri vermesini isteyen Hüsamettin Ataman internet genccivrilgazetesi.com’ açıklamalarda bulunarak, Bir kent, belleği ile yaşar. Kentin belleği, sokaklarında, caddelerinde, meydanlarında, binalarında, parklarında, geleneklerinde, havasında, suyunda, mutfağında, yeşilinde, mavisinde, yaşayan insanların anılarında saklıdır. Anılar, nesilden nesile aktarılarak Kent Belleği diri tutulur. Belleği silinen kent, “ölü kent” olur. 

Denizli Kent Müzesi'ndeki panoda Denizli'nin Türkler tarafından kuruluşundaki ilk mahalleleri olarak yazılan Musa, Gürpınar, Saltak, Çaybaşı, Gürcan, Kayalık ve İlbadı mahallelerini 2008 yılında Nihat Zeybekçi Başkanlığındaki Denizli Belediye Meclisi kararı ile tarihten sildiler” şeklinde konuştu.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli