Özgür Özel’e Dert Yanan Adamın Asıl Hikayesi Ortaya Çıktı! Özgür Özel’e Dert Yanan Adamın Asıl Hikayesi Ortaya Çıktı!

Türkiye’de emekliler geçim sıkıntısı sebebiyle zor günler yaşıyor. Denizli’de aynı sorunu yaşayan Tüm- Emeklilerin Sendikası üyeleri, geçinemiyoruz diyerek basın açıklamasında bulundu.  

Tüm- Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Başkanı Mesdan Yıldırım emeklilerin sorunlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Denizli Şube Başkanı Yıldırım, “Emekliler beslenemiyor. Bırakalım beslenmeyi, yatağa aç giriyor, karnını doyuramıyor. Emekliler akşam pazarına gidiyor, gittiğinde sadece fiyatları inceliyor alışveriş yapamıyor. Markete gitmek karabasandan beter oldu. Kasap’ın yolu unutuldu. Sözün özü emekliler adeta sürüm sürüm sürünüyor. Emeklinin dinlenmek için simitçiye gidip bir bardak çay içebilme şansı kalmadı. Dost sohbeti yapacağı, bir fincan kahve içebileceği bir mekân hayal oldu. Derin yoksulluk nedeniyle geleneklerimizi ve göreneklerimizi terk ettik. Emeklilerin tek gidebildiği yer, parklardaki belediye bankları oldu. Boş bank bulan şanslı sayılıyor. Tabii hava soğuk veya yağışlı değilse. Emeklilerin kaliteli yaşlanmasının ölçütü, banklara hapsedilen bir yaşam oldu. 

Metruk binalarda yaşam savaşı veren emeklileri saymazsak, artık sokaklarda geceleyen, açlıktan ölen emekli haberleri sürpriz olmayacaktır” dedi.  

Emeklilerin için sosyal Kültürel aktivitelerin söz konusu olmadığını söyleyen Yıldırım yoksul yaşamak için bile 60. 750 liraya ihtiyaç varken 10 bin lirayla nasıl geçiniriz diyerek emeklilere seslendi. 

Tüm- Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Başkanı Mesdan Yıldırım, “Sizin umutla beslenme zamanınız yoktur. Boş vaatlere kulak asmayın, haklarınızın çalınmasına sessiz kalmayın. Barışçıl ve demokratik tepkilerinizi gösterin. Demokratik haklarımızı fiili ve meşru yollarla kullanıp, en geniş şekilde örgütlenin. Kurtuluş kendi ellerinizdedir. Onun da yolu örgütlenmekten geçer” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli