Denizli Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği’nde ultrason çekimi için gelen vatandaşlar, doktorun yerinde olmadığı gerekçesiyle hasta hakları birimine ilgili doktoru şikayet ettiler. İletilen şikayetin ardından yaklaşık 1 saat sonra odasına gelen radyoloji uzmanın, hastaları azarlayıp hakaretler yağdırdığı iddia edildi.

Olay, Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği’nde meydana geldi. Odasına geldikten sonra tedavi için aldığı yaşlı hastayı azarladığı iddia edilen doktorun daha sonra ultrason çekimini başka bir radyoloji uzmanına yaptırdığı bildirildi. Ultrason çekimini gerçekleştiren yaşlı hasta odadan ağlayarak çıktı. Hasta yakınlarının içeride ne oldu sorusu üzerine yaşlı hasta, doktorun kendisini azarladığını ve hakaretler ettiğini söyledi. Yaşlı hastanın  ''Doktor beni ağlattı!'' dediği öğrenildi.Hasta yakınları doktora yaşlı bir hastaya böyle davranılmaması gerektiğini ifade etmesine rağmen, sağlık hizmetlerinin durdurdu ve başka bir odaya kendini kilitledi.

Denizli'de 1 Mayıs İçin Çağrı Emek ve Dayanışmanın Sesi Yükselecek Denizli'de 1 Mayıs İçin Çağrı Emek ve Dayanışmanın Sesi Yükselecek

Gülzade S. Adındaki yaşlı hasta yaşanan olayla ilgili şunları aktardı, “Hastaneye geldiğimde doktor odasında yoktu. Bende herkes gibi bekledim. Doktor yaklaşık 1 saat sonra odasına geldi. Bu arada oğlum hasta hakları birimine doktorun nerede olduğunu sormak için üst kata çıkmıştı. Bu arada doktor gelir gelmez beni içeri aldı. Ancak içeride bana çok bağırdı. Neden hasta hakları birimine gidip doktor nerede diye sormuşuz. Oğlumun hasta hakları birimine gittiğinden bile haberim yoktu. Daha sonra bana terbiyesiz diyerek azarladı. Bende ona kendisini Allah’a havale ettiğimi söyledim. Belimde platin olduğu için hızlıca hareket edemiyordum. Daha sonra beni bırakıp başka bir doktor geldi ve ultrason çekimin gerçekleştirdi.'' dedi.

Editör: Haber Merkezi