Vatandaşların acil bir durumda irtibata geçmeleri için hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezi, gereksiz aramalarla meşgul edilerek acil bir ihtiyacı olan kişilerin ulaşımını riske atıyor. Ülke genelinde var olan bu problem, belirli zaman aralıklarında farklı örneklerle gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Denizlide Bir Vatandas Tam 800 Kere 112Yi Aradi1

1 Haftada 800 Kere Aradı

Söz konusu problemin Denizli’de yaşanan örneği ise “Bu kadarı da olmaz!” dedirtti. Denizli’de yaşayan bir vatandaş, 1 hafta içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezini 800 kere arayarak ısrarla meşgul etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Denizli 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Murat Varavir, “Bir adam var, 1 haftada 800 kere aramış. Sürekli rahatsız etmiş personeli. Çağrıların hiçbirinde de bir talep yok, boş yere arıyor. Bununla ilgili gerekli tespiti yapıp, vali beye arz ettik. Vali beyde idari para cezası uygulama takdiri mevcut. Kendilerinin takdirleri neticesinde idari para cezası uygulayıp, adresine tebligat gönderdik. Gönül ister ki hiç kimse lüzumsuz aramasın, biz de bunları yapmayalım.” ifadelerinde bulundu.

Denizlinin Acil Cagri Merkezi Iste Bunlarla Mesgul Ediliyor2

ÇİVRİL MÜFTÜSÜ ULU ÇINARLAR ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR ÇİVRİL MÜFTÜSÜ ULU ÇINARLAR ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

1980 TL Ceza Uygulanıyor

Vatandaşlar için hayati risk taşıyan bu sorun için bir yaptırım bedeli mevcut. Yasal prosedüre göre, gereksiz yere acil çağrı merkezini meşgul eden vatandaşlara, valilikten onay geldiği takdirde 1980 TL para cezası kesiliyor.