ÇİVRİL BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİSİ TOPLANDI ÇİVRİL BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİSİ TOPLANDI

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Gültekin Uysal yeni anayasa gündemini değerlendirerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

Konuşmasında hükümete yüklenen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye'de uzun bir iktidar döneminin akabinde sıkışmışlığı ortada, söyleyecek sözü bitmiş, her tür imkân, her tür yetkiye rağmen kendi iddialarıyla sınanmış ve kaybetmiş bir Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıyla bugün karşı karşıyayız. Artık tek varlıkları bir kişinin iktidarını sürdürmek üzerine” dedi.  

“İktidarın Anlayışını Biliyoruz” 

Türkiye'nin öncelikleri, Türkiye’nin demokratikleşmesi, Türkiye’nin kalkınması, geniş halk kitlelerinin bugün karşı karşıya kaldığı yoksulluk... Bütün bunlarla ilgili ne bir fikirleri ne de uygulayacak bir politikaları var diyen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “futbol tabiri ile ifade edelim gelen topa degaj yapmakla günü geçiriyoruz. Türkiye’nin esaslı bir silkinmeye ihtiyacı var. Bugün Türkiye'nin dış politikadan ekonomiye çok önemli meseleleri var ama kaybettikleri üstünlüğü geri alabilmek adına bir anayasa Türkiye gündemine getirildi. İktidarın anlayışını biliyoruz. Deyim yerindeyse Anadolu tabiriyle bir tilkinin 40 hesabı var 40 da kümes üzerine derler” şeklinde konuştu.  

Demokratikleşme Basın Yoluyla Olur 

Türkiye’deki ekonomik kötü gidişata rağmen ayakta kalmaya çalışan yerel medyanın tasarruf tedbirleri adı altında reklam gelirlerinin kesilmesi ve gazete satışlarının durdurulması ile ilgili de surlara yanıt veren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “maaliyetlerin her geçen gün arttığı noktada kamunun bu noktada sorumluluğu önemli. Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda basın özgürlüğü, kitlelerin adına konuşan başta sizler, bizler düşünen insanlar, akil insanlar, devlet adamları, entelektüeller, siyasetçileri, toplum önderleri konuşamazsa ve bu konuştukları kitlelere ulaşamazsa Türkiye’nin demokratikleşmesini bekleyemeyiz. Bunun en önemli aracı ulusal medya kadar yerel medya.  

Veri avantajlarıyla olur, bir takım teşvik yöntemleriyle olur, bu sektördeki istihdamın üzerindeki yükleri hafifleterek olur. Yerel medya ile ilgili birtakım düzenlemeleri bizde meclisteki arkadaşlarımıza ileteceğiz” dedi.  

Siyasi İtişip Kakışma Değil Çözüm Üretilmesi Gerekir  

Sokak köpeklerinin uyutulması ile ilgili de konuşan Gültekin Uysal, “Sokak köpekleri son dönemde gündem de. Başı boş sahipsiz köpeklerin kimi noktalarda çocuklarımızdan yaşlılarımıza varıncaya kadar birtakım saldırılara imkan verdiğini görüyoruz ama bu meselenin bugün söylendiği gibi itlaf edelim noktasına getirecek birtakım çözüm önerileri yerine metropolleşen artık demografinin değiştiği hayvan sahiplerini teşvik edecek düzenlemeler merkeze alınarak bir çözüm bulmak lazım. Meseleyi siyasi itişme kakışma meselesi değil Türkiye’nin çözüm üretecek bir formülle hem yerel hem genel idarenin ortak bir irade üretmesi bizim tercihimiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli