Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde yapılan Okul Sporları yarışmaları, farklı branşlarda devam ediyor. Yarışmalar kapsamında Oryantiring Yıldızlar ve Küçükler Türkiye Şampiyonası, 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü Denizli’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize edeceği yarışmalara 388 sporcunun katılacağı açıklandı. Gün boyunca devam edecek olan yarışmalar, Çamlık Mesireliğinde saat 10.00’da başlayacak. 64 takım arasından, kategorilerini ilk sırada tamamlayan takımlar, Türkiye Şampiyonu olarak ödüllerini alacak.

Denizlide 388 Ogrenci Camlikta Yonunu Bulabilecek Mi1

YEŞİL ÇİVRİL BELEDİYE SPOR LİGE BAL GİBİ BAŞLADI YEŞİL ÇİVRİL BELEDİYE SPOR LİGE BAL GİBİ BAŞLADI

Organizasyona ev sahipliği yapacak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde hazırlıklar sürerken İl Müdürü Ömer İlman, yarışmalara katılacak tüm sporculara ve antrenörlere başarılar diledi.

Denizlide 388 Ogrenci Camlikta Yonunu Bulabilecek Mi2

Oryantiring Nasıl Oynanır?

Oryantiringde sporcular, kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışırlar. Kontrol noktalarında turuncu-beyaz bayraklar bulunur. Yarışmacılar, bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fişe basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar. Bazı yarışmalarda zımba ve kontrol kartı yerine elektronik bir sistem de kullanılmaktadır. İki hedef arasında hangi yolu izleyeceğine yarışmacı kendi karar verir. Amaç, hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm hedeflere ulaşamayanlar genellikle diskalifiye edilir. Yarışmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çıkış verilir. Yarışmacılar parkur boyunca karşılaşsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır.

Kaynak: Haber Merkezi