Son dönemde artan maliyetler sebebiyle her türlü tarım ürününde fiyat artışı devam ediyor. Denizli’nin Pamukkale İlçesi Kuşpınar Mahallesi'nde kurulan Çarşamba Pazarı’nda yeşillik fiyatları başta olmak üzere birçok ürün mevsiminde olmasına rağmen fiyatı olağanın üstünde fiyatlara satılıyor.

Ucuzdur Vardır İlleti, Pahalıdır Vardır Hikmeti Ucuzdur Vardır İlleti, Pahalıdır Vardır Hikmeti

Denizli Pazarında Pahalılık Hüküm Sürüyor!

Sattığı yeşilliklerin fiyatlarından bahseden Halil Aslan, “Bizim tezgahımızda maydanoz fiyatı 8 lira, tere fiyatı 10 lira, roka fiyatı 10 lira, dere otu fiyatı 10 lira, ekşi kulak fiyatı 10 lira, marul fiyatı 20 lira, turp fiyatı 40 lira, havuç fiyatı 30 lira, brokoli fiyatı 40 lira ve limon 25 liraya satılıyor” dedi.

Denizli Pazarında Pahalılık Hüküm Sürüyor! 2

“Artık Üretici Olmakta Satıcı Olmakta Zor”

Tüketici şu aralar özellikle azalmaya başladığı ve maliyetlerin çok arttığından bahseden Aslan, “Son zamanlarda pazarlarda durumlar sakat diyebiliriz. Bu yeşillikler Babadağ’ın ve Tavas’ın yaylalarından geliyor. Bir litre mazot 43 lira oldu. Tarım ve nakliye masrafları tabi ki artıyor. Bunun gübresi, çapası, tohumu var. Artık üretici olmakta satıcı olmakta zor” şeklinde konuştu.

Denizli Pazarında Pahalılık Hüküm Sürüyor!3

“Eskisi Gibi Bol Bol Alışveriş Yapamıyor”

Geçim zorluğundan ve gençlerin tarımdan uzaklaştığından bahseden Aslan, “Birde gençlerimiz artık çiftçilik yapmak istemiyor. Askeri ücret ile geçinmek günümüzde çok zor. Adam asgari ücret alıyorken, evi kira, çocuğu okuyor. Kişi zaten geçinemediği için buraya gelip eskisi gibi bol bol alışveriş yapamıyor” ifadelerini kullandı.

Denizli Pazarında Pahalılık Hüküm Sürüyor! 5

Editör: Durmuş Özke