Denizli'yi Dolu Vurdu! Ekili Araziler Hasar Gördü! Denizli'yi Dolu Vurdu! Ekili Araziler Hasar Gördü!

Kentin uzun zamandır beklediği Denizli Kent Müzesi projesi tamamlandı ve açılış gününü bekliyor. Kent Müzesinde eserler vitrinlere yerleştirildi, halk açılış gününü bekliyor. Başkan Osman Zolan, “Denizli büyük bir hayaline daha kavuşuyor” dedi. 

Denizli Kent Muzesi Kapilarini Aciyor.j1Pg

Taş binalar olarak da bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi'nin restorasyon işlemlerinin yapılmasının ardından Denizli Kent Müzesi olarak hizmet vermesi için yapılan çalışmalar bitirildi. Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesin'nin işbirliği ile tamamlanan projenin, eserlerin de vitrinlere yerleşmesiyle kısa süre içinde ziyaretçilerine kapılarını açması bekleniyor. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllardır yıllardır çalışılan Kent Müzesi'nin Denizli turizmine çok büyük katkı sağlayacağını ve tarihi değerlerin yeni nesillere aktarılmasında kent hafızasına büyük katkı yapacağını dile getirdi. Denizli’nin değerlerinin kaybolmaması, geleceğe aktarılması, insanların öz kültürlerini öğrenerek geçmişini bilmelerinin çok kıymetli ve önemli olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, “Denizli’miz başta Pamukkale’miz olmak üzere, termal sularımız, kayak merkezimiz, 19 antik kentimiz ve adını sayamayacağımız birçok doğal, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip bir şehir. Denizli’mizi turizmde daha da ileriye taşımak ve Denizli’mizin güzelliğine güzellik katmak için hepimizin hayali olan kent müzesi inşasına söz vermiştik. Şükürler olsun, söz verdik yaptık” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Tolga Çetin