31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesinin ardından belediyelerin geçmiş borçları gün yüzene çıkmaya başladı. Örnek bir borç tartışması Denizli’nin Kale Belediyesi’nde meydana geldi. Denizli Kale Belediyesini AK Partili Mehmet Salih Sağınç’tan devralan CHP’li Erkan Hayla Kale Belediyesi’nin mevcut borcunu açıklayarak, “Kirli siyaset yapmışlardı. Belediyenin camlarına asacağım herkes kimin ne olduğunu bilsin” dedi.  

Denizli Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, “Bana borçlu başkan demişlerdi. Kale Belediyesi’nin 38 milyon 400 bin lira borcu var. 180 bin liralık fatura pide parası, 720 bin liraya belediye tuvaleti tadilat yaptırılmış, 247 bin TL bayrak alınmış” iddialarında bulundu.  

Denizli Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla yaptığı açıklamada, “Mazbatamızı aldık görevimize başladık biliyorsunuz seçim sürecinde bizlere her şeyi söylediler. Hakkımızda kötü siyaset yaptılar. Hırsızlığımız kalmadı, yolsuzluğumuz kalmadı. Mazbatamızı aldık geldik belediyeye satan başkan, borç bırakan başkan olarak koltuğumuza oturduk. Ve bugün hesapları inceledik. Kale Belediyesi’nin 38 milyon 400 bin lira borcu var. Tamam ben bu borcu öderim bir şeyler yapılmış, yatırımlar yapılmışsa hiç mesele değil. Ben bu yükün altından da kalkarım. Sizde çok iyi biliyorsunuz ki biz sizlerle el ele verdik, çok büyük yüklerin altından kalktık” dedi.  

Denizli Kale Belediyesinde Skandal Borclar 720 Bin Liraya Tuvalet Tadilati4

“Nerede Lazımdı Bilmiyorum” 

Başkan Erkan Hayla bu para nerede lazımdı bilmiyorum diyerek, “Beni en çok üzen 22 Mart 2024 yani seçimden bir hafta önce 9 milyon lira kredi çekiliyor. 48 ay vadeli ve biz bu 9 milyon lirayı 23 milyon 300 bin TL olarak ödeyeceğiz. Elimize geçen 8 milyon 790 bin lira para geri ödemesi 23 milyon 300 bin TL. Ben size 20 dükkan bıraktım keşke 4 tanesini satsaydınız” şeklinde konuştu.  

Bu Uygulama Sayesinde! Sorunlar Sizden, Çözüm Belediyeden olacak! Bu Uygulama Sayesinde! Sorunlar Sizden, Çözüm Belediyeden olacak!

“Bu Parayı Ödemeyi Reddettim” 

Seçimde yenen pide paralarını da eleştiren Başkan Hayla, “Seçime sandıklara pide göndermişler biliyorsunuz her parti gönderir. Partiler gönderir ve adaylar bunu cebinden öder. Burhan Cura kardeşimin 180 bin liralık faturası var kendisini çağırdım. ‘Başkanım bunun 8 bin 900 lirası Osman Zolan Başkan zeytin fidanı dağıtmaya geldiğinde büyükşehir belediye işçileri tarafından yenen yemek. Gerisi seçim otobüsünü kullananlar, seçim sürecinde AK Parti’ye gelip burada dışardan gelip yemek yiyen misafirler ve seçim sandıklarına giden pideler’ 600 adet sandıklara pide gitmiş mümkün değil artı ‘15 bin lirasını Gölbaşı’ndaki pideciye vereceğiz bu paranın içinden ’dedi. 180 bin lira bu faturayı ödemeyi kesinlikle reddettim” şeklinde açıklamada bulundu.  

Denizli Kale Belediyesinde Skandal Borclar 720 Bin Liraya Tuvalet Tadilati3

“Herkes Gidip O tuvaleti Orada Görebilir” 

Denizli Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla yaptığı açıklamada Kale Belediyesi’nin tuvalet tadilatı için ödediği rakamın çok fazla olduğunu söyleyerek, “Dikkatimi çeken bir başka şey belediye tuvaleti. 720 bin liraya tadilat yaptırılmış, herkes gidip o tuvaleti orada görebilir” dedi.  

“Tamamen Yalan Fatura” 

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla belediyenin parasıyla alınan bayraklar için bir muhatap bulamadığını söyleyerek, 20 bin adet sopalı Türk Bayrağı alınmış 225 bin artı KDV 247 bin TL ve burada bu siparişi veren, teslim alan memurlar imza atmamış ama isimleri yazılmış bu memurlara sorduğumda memurların hiçbiri bu bayrakların buraya geldiğini ya da teslim aldığını söylemiyor. ‘Bizim böyle bir siparişten haberimiz yok. Biz böyle bir bayrak görmedik’ diyorlar. Adet de çok fazla 20 bin adet. Bu tamamen yalan bir fatura” şeklinde konuştu.  

Denizli Kale Belediyesinde Skandal Borclar 720 Bin Liraya Tuvalet Tadilati2

“3 Teklif Alınmış Aynı Yerden” 

Başkan Erkan Hayla, “Bu tuvaleti tamir ettikleri beton şirketleri Denizlili bir firma Er Beton. 3 milyon 700 bin TL taş döşeme işçiliği Gülbağlık’ta, Gölbaşı’nda ve Kale’de doğalgazdan kazılan yerlerin tamiratı. Bu firmanın yetkilisini de çağırdım. Nereye kaç metre kare taş döşediniz? dedim ‘biz işi bitirdik ’diyor. Kim bu işi sizden teslim aldı diyorum. ‘Benden kimse teslim almadı’ diyor. Para ödendi mi diyorum ‘evet ben paramı aldım ’diyor.  

Bu işi bilen bilir bir iş verilirken bizim imar işlerinde mühendis arkadaşlarımız var. Bir iş verileceği zaman bunlar gider işin metrajını çıkartırlar, yaklaşık maliyet hesaplarlar daha sonra ihaleye çıkarlar. Doğrudan teminse de üç beş yerden fiyat alırlar ve en ucuz verene ihale ederler. Ne metraj çıkaran memurumun imzası, var ne ihale var, ne fiyat teklifi alınan yer var. 3 yerden teklif alınmış teklif alınanlar ise aynı adamın firmaları” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Aslıhan Kılıçellli