Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na Gireceklerin Dikkatine! Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na Gireceklerin Dikkatine!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi Yönetim Kurulu, yerel yönetimlere ve vatandaşlara çağrıda bulunarak kentsel dönüşümde ne kadar samimi olduklarını verecekleri belediye meclis üyesi listelerindeki inşaat mühendisi sayılarıyla göreceğiz değerlendirmesinde bulundu

İMO Denizli Şubesi yaptığı açıklamada, “6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde yaşadığımız acı tecrübeler, depreme dayanıklı şehirlerin ve kentsel dönüşüm gerçeğinin önemini bir kez daha hepimize hatırlattı. Aradan geçen bir senenin ardından kentsel dönüşüm projeleri, yaklaşan yerel seçimlere hazırlanan tüm başkan adaylarının ortak vaadi haline gelmiş durumda. İlimizde de göreve talip olan başkan adaylarının sözlü olarak ifade ettiği ‘kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı şehirler’ başlıklarında ne kadar samimi oldukları, Salı günü saat 17.00'de verecekleri belediye meclis üyesi listelerindeki inşaat mühendisi sayılarıyla test edilecektir” dedi. 

İnşaat Mühendisliği Şehir İçin Önemli 

Belediye başkan adayı ve meclis üyesi adayı olan tüm meslektaşlarımızın, yaklaşık 2000 üyesi olan İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak yanında ve destekçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz açıklamasında bulunan Denizli İMO, “Tüm belediye başkan adaylarımıza belediyelerinde daha çok inşaat mühendisi istihdam etmeleri ve halihazırda belediyelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi için çağrıda bulunuyoruz. İnşaat mühendislerinin istihdam edilmediği ya da yeterli sayıda inşaat mühendisinin bulunmadığı belediyeler ile ne depreme dayanıklı şehirlerin inşa edilebilmesi, ne de kentsel dönüşüm projelerinin başarılı olabilmesi mümkün değildir” şeklinde açıklamalarda bulundu

Denizli İMO Yerel Yönetimlere Seslendi; Seçim Vaatleri Değil Somut Proje İstiyoruz

Vatandaşın Da Görevleri Var

Bir çağrımız da kamuoyuna diyen Denizli İMO, “Depreme dayanıklı şehirler, mühendislik hizmeti görmüş yapılar, başarılı kentsel dönüşüm projeleri talep etmek bir ayrıcalık değildir. Bu bir haktır. İnşaat Mühendisleri Odası olarak vatandaşlarımızdan beklentimiz bu haklarına sahip çıkmaları ve haklarını aramalarıdır. Vatandaşlarımızdan beklentimiz içi doldurulmamış kentsel dönüşüm vaatlerine itibar etmek yerine başkan adaylarına bu projeleri kimlerle, hangi ekiplerle ve nasıl yapacaklarını sormalarıdır” dedi.

“Somut Proje Duymak İstiyoruz”

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi açıklamasına şu şekilde devam etti; “Seçilecek tüm belediye başkanlarımızdan olası deprem riskine karşı gerekli önlemleri almalarını ve kentsel dönüşüm konusunda somut adımlar atmalarını bekliyoruz. İnşaat mühendisleri odası olarak bizler başkan adaylarımızın seçim vaatlerini değil, somut projelerini duymak ve öğrenmek istiyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızın sağlıklı yaşama hakkını tehdit eden tüm eylemlere karşı mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz”

Editör: Haber Merkezi