Prof. Dr. Halil Karahan, Denizli’de Gökpınar Baraj Gölü’nün dünü, bugünü ve yarını ile ilgili Denizli Mimarlar Odası’nda sunum gerçekleştirdi. Programda Türkiye'deki su kullanımına yönelik göstergeler yer alırken Denizli’nin su sorunu ve barajları değerlendirildi. Denizli suyunun kalitesi ile ilgili çok ciddi problemler olduğunu söyleyen Karahan sorunun çözümüne yönelik görüşlerini paylaştı.  

Gökpınar Barajı’nın Dünü Bugününü ve Yarını 

Tarım alanlarında kullanılan yanlış sulama yöntemlerin de konuşulduğu programda Prof. Dr. Halil Karahan Türkiye’de kişi başına 5 bin 400 litre su kullanıldığını söyledi. Tekstil sektöründe kullanılan su tüketimine yönelikte eleştirilerde bulunan Karahan Gökpınar Barajı’nın dünü, bugününü ve yarınını anlattı.  

Etrafında Piknik Dahi Yapılmayacaktı 

Gökpınar Barajı’nın geçmişi hakkında değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Halil Karahan, bu baraj şehir büyüdüğünde sulamadan vazgeçilecek diye yapılan bir barajdı” dedi. Yapılacağı zaman resmi gazetede işaretlenmiş alanlar dışında bir yapılaşmaya izin verilmeyeceği, su kaynağı etrafında piknik dahi yapılamayacağı ifadelerine yer verilmişti.  

“STK’lardan, Odalardan Destek Bekliyoruz” 

Denizli Mimarlar Odası’nda gerçekleşen programa Gökpınar Barajı yakınında yaşayan vatandaşlarda katıldı. Program sonunda söz isteyen vatandaş bölge ile ilgili çeşitli mağduriyetler yaşadığını bu mağduriyetlerin; Gökpınar Baraj Gölü çevresinin vatandaşlardan habersiz imara açıldığı, korunması gereken tarım arazilerinin korunmadığı olduğunu belirterek, “Burada büyüdük, burada yaşıyoruz, ürünlerimizi burada yetiştiriyoruz. Ateşin düştüğü yerden söylüyorum. Buradaki insanlar oğullarına, torunlarına bir şeyler bırakmak için buraya geldiler ama bu hakkımızda elimizden alındı. STK’lardan, odalardan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.  

Konuyla ilgili Denizli Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel’de konuştu. Başkan Kabel’in konuşması ise şu şekilde;

ÇİVRİL KÜLTÜR VE İNOVASYON DERNEĞİ (ÇİVDER) KURULDU ÇİVRİL KÜLTÜR VE İNOVASYON DERNEĞİ (ÇİVDER) KURULDU