Basın mensupları, yaşanan pasaport sorunları nedeniyle Türkiye’den Avrupa’ya giderek görevlerini yapmakta zorlanıyorlar. Görev pasaportu olan ‘Gri Pasaport’u elde etmek ise zorlaştı. İGC Yönetim Kurulu bu sorunun çözülmesi için çağrıda bulundu. DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, ise bu konuda İGC’nin çağrısına katıldığını ifade etti, sorunun biran önce çözülmesini istedi.

Son Dakika! Denizli'de Feci Kaza! Son Dakika! Denizli'de Feci Kaza!

Gazetecilerin yeşil pasaport alma hakkı kazanması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan İGC Yönetim Kurulu “Kamu adına gerçekleri ortaya koymakla sorumlu basın mensupları olarak yurtdışı çıkışlarında sorun yaşıyoruz. Görev pasaportu olan ‘Gri Pasaport’u elde etmek zorlaştı. Meslektaşlarımızın yaşadıkları sorun ve tedirginlikler arttı. İlgili kurumlardan vize almak ise imkânsız hale geldi. Gazetecilerin halkı bilgilendirme görevi göz önünde tutulmalıdır. Bizler de devlet görevlileri kadar, halk adına bağımsız, objektif gazetecilik için çalışarak kamu görevi yapıyoruz. Biz gazeteciler sıkıntısız, hızlı ulaşıma erişimi gereken meslek grubuyuz. Bu konuda İzmir Gazeteciler Cemiyetimizin ve bazı meslektaşlarımızın başlattığı girişimlerin sonuçlanmasını bekliyoruz. Gazetecilerin belli kriterler çerçevesinde, yeşil pasaport alma hakkı kazanması için yetkililerden yasal düzenlemelerin bir an önce uygulanmaya konmasını talep ediyoruz” denildi.

DGC’den İGC’ye Destek

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanından Yeşil Pasaport Çağrısı

Konuyla ilgili İGC’nin çağrısına katıldığını ifade eden DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, “Bu dönemde özellikle Avrupa ile vize konusunda sorunlar yaşandığı için gazetecilerin görevlerini layıkıyla yerine getirmesi zorlaştı. . Gri Pasaport olsa da hızlı sonuçlanmıyor. Meslektaşlarımızın sorun yaşamaması için gereken düzenleme yapılmalıdır. Biz de İzmir Gazeteciler Cemiyetinin bu çağrısına katılıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi