Olay, Denizli Devlet Hastanesi Bahçesinde geçtiğimiz hafta, gece saatlerinde meydana gelmişti. Denizli’de bir mağazanın sahibi olan Oktay Yılmaz (28) kendisini takip eden araçtan kaçarken Denizli Devlet Hastanesi Bahçesine sığındı. Yılmaz, acil servisin önünde aracından indiği sırada kendisini takip eden araç olay yerine geldi. Araçta bulunan kişi tarafından kendisine ateş açıldı ve 28 yaşındaki genç yere yığıldı. Ateş açan şahsın içinde bulunduğu araç ise olay yerinden kaçtı. Yılmaz’a sağlık ekiplerince olay yerinde müdahale edildi.

Denizli Devlet Hastanesi Önündeki Silahlı Saldırı İle İlgili 6 Kişi Yakalandı

Hayati tehlikeyi atlatan Oktay Yılmaz’ın hastanede tedavi sürerken, polis ekiplerince ateş açan şahıslar yakalandı. Olayla ilgili Denizli ve Muğla'da yürütülen eş zamanlı operasyonlarda olayın faili ile kaçmasına ve saklanmasına yardım eden 3’ü kadın toplam 7 kişinin kimlikleri tespit edildi.

KALPAZANLAR ÖNCE KAMERAYA SONRA POLİSE YAKALANDI KALPAZANLAR ÖNCE KAMERAYA SONRA POLİSE YAKALANDI

2 İlde Eş Zamanlı Operasyon Düzenlendi

Şahısların kimlik ve yer tespitinin ardından Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. olayın faili Mehmet Ali D., otoparktaki araç ile kaçmasını sağlayan Ercüment D., saklanmasında yardım eden N.D., O.Ö., S.O., B.T., ve A.A.’ya yönelik, Denizli’nin Çal ilçesinde ve Muğla’nın Fethiye ilçesindeki adreslerine eşzamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında 3’ü kadın 7 şüpheli yakalanarak Denizli’ye getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 7 şüpheli çelik yelek giydirilerek, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Denizli Adliyesine sevk edildi. Olayın faili Mehmet Ali D.’nin emniyetteki sorgusunda iş adamı Oktay Y. ile aralarında husumet olduğu, hastanede karşılaştığını ve bir anlık öfkeyle ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi