Çivril İlçesi’ne bağlı Işıklı Mahallesi’nde yapılan Millet Bahçesi’nin TOKİ’den Denizli Büyükşehir Belediyesine devredildiğini iddia eden belediye personeli, akşam saatlerinde Millet Bahçesine gelerek parkın giriş kapısındaki asma kilitleri değiştirdi. Görevli olduğunu iddia eden personel, Denizli Büyükşehir Belediyesinin Millet Bahçesinin işletmesini aldığını belirterek güvenlik personelinin görev yapmaya başlayacağını söyledi. 

Millet Bahçesi önünde toplanan mahalle sakinleri akşam saatlerinde yapılan uygulamaya tepki göstererek “Cuma günü akşam saatlerinde ellerinde hiçbir belge olmadan iki kişi gelip burası bizim diyerek kapı kilitlerini değiştirdi. Devletin belediyenin işi böyle mi olur anlamadık. Her şeyiyle bitmiş tamamlanmış halkın kullanımına açılan park gece operasyonu gibi el değiştirdi” diyerek tepki gösterdiler.

Çivril’deki Millet Bahçesine Gece Operasyonu1

“Şelalenin oradaki tesis yıkılmak üzere Millet bahçesi de mi aynı olacak?”

Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan, Çivril İlçesi’nde bulunan Gümüşsu Şelalesi’ndeki tesisin yıllardır atıl kaldığını belirten bazı sakinlerde “Denizli Büyükşehir Belediyesi yıllardır Şelalenin oradaki binayı kapalı ve atıl tutuyor. Bina yapıldıktan sonra kapatıldı ve içinde de yıkılmaya başladı. Millet Bahçesi de aynı akıbeti mi yaşayacak? Burayı da kapatacaklar ve bakımsızlıktan yıkılmaya mahkûm mu edecekler?” diye sordu.

Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat! Büyük Çöküş Kapıda! Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat! Büyük Çöküş Kapıda!

Olası bir gerginliğe karşı Millet Bahçesinin giriş kapısının olduğu alana jandarma ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Yaşanan gelişmelerden sonra Çivril Belediyesi’nden veya Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama yapılmadı.

Editör: Hatice İçke