DENİB Design Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım yarışması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesine teşvik etmek, yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak ve Denizli’nin marka ve tasarım merkezi olması hedefiyle  düzenlendi. 

Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, üretimleri tamamlanan tasarımlar, her finalist için hazırlanan ayrı stantlarda halka açık sergilenerek ilgilenenlerin beğenisine sunuldu. Dün gece düzenlenen davette ödüller sahiplerini buldu. 

DENİB Design Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

 Denizli Valisi Ömer Faruk COŞKUN, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman ZOLAN olmak üzere Denizli Protokolü, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa GÜLTEPE, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İhracatçı Birlikleri başkanları, DENİB Yönetim Kurulu ve üyeleri katılan isimler arasındaydı.

DENİB Design Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Açılış konuşmasında DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları söyledi:

“2022 yılında ilimiz ihracatı 4,7 milyar dolara ulaştı. 2023 yılı Ocak-Kasım döneminde ilimizin ihracatı 3,8 milyar dolar oldu. Denizlili ihracatçılar olarak 25 farklı sektörde, 3000’e yakın ürün grubunda 185 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan tüh ihracatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Tasarımı, sektörümüzün dinamizmini belirleyen ve her firmamızın ana stratejileri arasında yer alması gereken temel konular arasında görüyorum. İhracatımızı katma değerli bir şekilde yapmanın da küresel rekabette ön plana çıkmanın yolu da tasarımdan geçiyor.

Ev ve Banyo Tekstili kategorilerinde birbirinden değerli tasarımları sizlerin beğenilerine sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yenilikçi ve vizyoner tasarımcıların potansiyellerini ortaya çıkarmak adına düzenlediğimiz yarışmalarımızın sektöre önemli kazanımları olduğunu düşünüyorum.

Tekstil-konfeksiyon sektörünün alt grubu olan ev tekstili ilimizin deneyim sahibi olduğu güçlü bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kadın istihdamı konusunda fark yaratan sektör, katma değerli ihracatıyla da dikkat çekiyor.

Bu sene, Ocak-Kasım döneminde ülkemizin ihracat birim fiyatı 1,52 dolar, ilimizin ihracat birim fiyatı 2,12 dolar seviyesinde bulunuyor. Konfeksiyonda ise bu değer 12 dolara ulaşıyor. İhracatımızın katma değerli olması, tasarıma verdiğimiz önemin meyvelerini topladığımıza şahit olmamız bizleri sektörün geleceği için ayrıca umutlandırıyor.

Merkezinde havlu, bornoz ve uyku grubu yer aldığı yarışmamızın teması bu sene “ Dönüşümün Büyüsü”. Cumhuriyetimizin 100. yılında yarışmamızın temasıyla; uluslararası pazarlarımızda stratejik konulardan biri olan sürdürülebilirliği ve doğa dostu üretim anlayışının benimsenmesini tasarımlarımıza entegre etmeyi, böylelikle ilimizin ev ve banyo tekstili alanında kalite değerinin korunması ve rekabet gücümüzü artırmayı, böylelikle dönüşüme katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Ev tekstili ve banyo tekstili kategorilerinin bulunduğu yarışmamızda toplamda 14 finalistimiz yer alıyor. Finale kalan 14 finalistimiz 14 tekstil firmasıyla eşleştirilerek tasarımlarının hayat bulma süreçlerine şahit oldular. Bu sürecin her biri için ileriki yaşamları adına önemli bir deneyim olmasını diliyorum.

Sözlerimi noktalarken; DENİB Tasarım Yarışması Komite Üyelerimize, proje ekibimize, jüri üyelerimize, sponsor firmalarımıza, tüm paydaşlarımıza, değerli destekçilerimize ve DENİB’deki çalışma arkadaşlarımıza Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gecenin bir kaybedeni olmadığını vurguluyor, tüm finalistlerimize kariyerleri için önemli kazanımlar elde ettiklerine inanıyorum."

Para Ödülünün Yanı Sıra Yurt Dışı Eğitimine Başvuru İmkânı

Teması DönüşümünBüyüsü olan yarışmada öğrenciler iki kategoride yarıştı. Ev ve Banyo tekstili kategorilerinde finale kalan 14 yarışmacı, 14 tekstil firmasıyla eşleşerek üretimlerini somutlaştırdı. Değerlendirmeye tabi tutulan tasarımlar, para ödülünün yanı sıra yurt dışında tasarım eğitimi başvurusu imkanı da kazandı. 

Dereceye Giren Tasarımcılar

EV TEKSTİLİ kategorisinde:

1) Hope to Fly Projesiyle: Edibe Zehra KANIBOL

Denizli'de Sarp Kayaların Dibinde Kanlar İçinde Bulundu! Denizli'de Sarp Kayaların Dibinde Kanlar İçinde Bulundu!

2) After Us Projesiyle : Sedef BİRİCİK

3) Payidar Kökler Projesiyle: Sena ÇİFTÇİ

BANYO TEKSTİLİ kategorisinde:

1) Akköprü Macerası Projesiyle : Ivanna ZHYDENKO

2) Derin Anlam Projesiyle : Dilek SELÇUK

3) Habitat Projesiyle : Sevde Ecem GÜRBÜZ

DENİB Design Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
DENİB Design Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
DENİB Design Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
DENİB Design Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
DENİB Design Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
Editör: Haber Merkezi