Günümüzde sosyal medya platformunun yaygınlığı neticesinde ekrana bakma süremiz oldukça arttı. Çocukların da bu uygulamaları kullanıyor olması bir yetişkine göre daha çok riski barındırıyor. Anne babalar çocuğu uslu dursun diye telefon, tablet gibi cihazlarla çocukları uzun süre başbaşa bırakabiliyor. Uzmanlar bunun yanlış olduğunu belirterek uyarılarda bulunuyor.

Uzun Saatler Ekrana Bakmak Ne Kadar Sakıncalı?

Ekran başında geçirdiğimiz süre ne kadar uzarsa gözümüzde kuruluk meydana gelebiliyor. Ekrana daima bakan kişiler doğal olarak göz kırpma sayısını azalmış olur. Bu durum gözyaşının buharlaşmasına ve zamanla sık kırpma hareketi, kızarıklık, bulanık görme ve ağrıya neden olabilir. Çocuklr için bu durum daha farklı sorunların oluşmasına sebep olmaktadır.
Ekrana Çok Bakan Çocuklar Gözlerinin Saydam Tabakasına Hasar Verebilir
Oyalansın diye çocuğunuzu bilgisayar,telefon veya tablete emanet ettiğinizde çocuğunuz belki saatlerce o ekrana bakarak gününü geçiriyor. Çocuklar ekrana uzun süre baktığında aynı göz kuruluğunu yaşamaya başlayabilir ve sonrasında gözlerini ovalamaya başlayabilirler. Bilinçsiz yaptıkları bu hareket gözün saydam tabakasına zarar verebilir. Ayrıca gelişme çağında olan çocuklar uzun saatler ekrana baktıklarında uzağı görme problemleri oluşabilir.

Kaymakam Mert Çanga Çal’a veda etti Kaymakam Mert Çanga Çal’a veda etti

Anne Babaların Önlem Alması Lazım

Uzmanlar, anne ve babaların çocukların elektronik cihazları kullanırken zaman kısıtlamaları getirmesini öneriyor. Aksi halde çocuğun hem göz hem genel sağlığında sorunlar oluşabileceğini düşünüyorlar.

Editör: Tolga Çetin