Turizm hamlesi başlatan Çivril Belediyesi, Beydilli mahallesinde göl manzaralı kır kahvesi ve kameriyeler inşa ediyor.

Başlattığı Turizm Master çalışmaları ile Çivril’i, Denizli’nin en çok turist ağırlayan ilçesi yapan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Beydilli Mahallesinde yeni bir proje başlattı. Lavanta bahçesinin olduğu alanda yapılan kır kahvesi ve konuk evlerinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Kır kahvesi ve konuk evlerinin gelecek turizm sezonuna hazır olmasını hedeflediklerini belirten başkan Vural “Mayıs ayında başlayan Nilüfer ve turizm sezonumuzda konuklarımızı Lavanta kokulu konuk evlerimizde ağırlamak ve kır bahçemizde misafir etmeyi hedefliyoruz. Çivril yeni yatırımlarla turizm markası olacak” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte geliştirilen proje kapsamında, 15 bin metrekare saha üzerinde yapılan tesiste, seyir alanı, kır kahvesi ve kameriyelerin olacağını belirten Belediye Başkanı Niyazi Vural “Nilüfer şenliği ve tekne turları ile cazibe merkezi haline gelen Beydilli mahallemizde Orman Genel Müdürlüğümüz ve Çivril Belediyesi işbirliği ile Türkiye’de başka hiçbir bölgede olmayan bir seyir alanı ve konuk evleri inşa ediyoruz. 15 bin metrekare alan üzerinde yapılan tesiste, misafirlerimizi Lavanta bahçesi, Göl manzarası eşliğinde ağırlayabileceğimiz ferah bir kır kahvesi ve ailelerin piknik yapabileceği kameriyeler inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çivril’deki Bu Tesis Türkiye’de Tek

Çivril'de Bu Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak? (29 Nisan-3 Mayıs) Çivril'de Bu Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak? (29 Nisan-3 Mayıs)

Çivril, Turizm ve Tarım Başkenti Olacak

Ege’nin en yüksek dağlarından biri olan Akdağ’ın eteklerinde yapılan tesis ile Çivril’in turizm konusunda markalaşma konusunda bir adım daha ileriye gideceğini belirten, Başkan Vural “Çivril’i ürettiği ve elinde bulundurduğu tüm değerler ile marke kent yapacağız. Tarım ve Turizm’in başkenti Çivril olacak, bunun için çalışıyoruz. Başlattığımız tanıtım ve turizm hamleleri ile ilçemiz geçen yıl Denizli’de en çok turist ağırlayan ilçelerden birisi oldu. Nilüfer ve tekne turları ile başlayan turizm hamlemiz Kır kahvesi, taş konuk evleri, Akdağ Tokalı Kanyon ve Gümüşsu Şelalesi ile büyüyecek ve Çivril 12 ay turist ağırlayan bir merkez olacak” dedi.

Işıklı Gölü’nün tarımsal sulama dışında turist ağırlayan bir göl haline getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Niyazi Vural “Yıllarca Ege Bölgesi’nin tarımına can veren Işıklı Gölü, tarımsal sulama dışında Çivril için yeni bir misyon üstlendi. Göl kenarında oluşturduğumuz Türkiye’nin en güzel lavanta bahçelerinden biri olan Beydilli Lavanta Bahçemizin yanına orman mesire alanı, çocuk oyun parkları, tuvaletleri, kamelyaları, yapıyoruz. Lavanta bahçemizin hemen üstüne Taş Konuk evleri hazırlıyoruz. Çivril’i turizmin merkezi yapmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi