Yeni muhtar Özlem Cennet Açar aldığı 308 oyla Akpınar mahallesinin yeni muhtarı oldu. Özlem Cennet Açar aynı zamanda Çivril’in ilk kadın muhtarı oldu.  

Denizli’nin Çivril ilçesi Akpınar mahallesi yapılaşmanın yoğun olarak gerçekleştiği mahalleler arasında yer alıyor. Mahallesi için var gücüyle çalışacağını söyleyen Çivril’in ilk kadın muhtarı Özlem Cennet Açar, “Mahallemi Çivril’in en güzel mahallesi yapmak için önümde beş yılım var. Destek olan herkese teşekkür ederim. Beklenti ve umutları boşa çıkartmayacağım” dedi.  

Denizli’de Vatandaş Suya Yapılacak İndirimi Bekliyor! Denizli’de Vatandaş Suya Yapılacak İndirimi Bekliyor!

Kadınlar İçinde Çalışacak  

Çekişmeli bir seçimi geride bıraktıklarını söyleyen Özlem Cennet Açar, “Çivril’de ilk kadın muhtar adayı olarak çıktım amacım yerel yönetimlerde kadının neler yapabileceğini göstermek ve kadınların yerel idarelerde daha çok sorumluluk almasına öncülük etmekti. 11 erkek adayın içinde tek kadın aday olarak zorlandığım zamanlar olmasına rağmen kadın olarak avantajlı olduğum durumlarda oldu. Mahallede bulunan ve 24 saatini mahallede geçiren biri olmam, hanelerin hepsini tanımam kadın ve gençlerle iletişim kurmam başarımın anahtarı oldu. Bundan sonra tek gayem Akpınar mahallesinin güzelliği, sosyal alanları, mahallemde yaşayan kadınlara iş imkanı ve sosyal alan oluşturmak olacak” şeklinde konuştu. 

Sorumluluğumun Farkındayım 

İlçe merkezinde iki kadın muhtarın olmasının Çivril adına yeni bir başlangıç olduğuna da dikkat çeken Özlem Cennet Açar, “Çivril ilçe merkezinde iki kadın muhtar var, zamanla kırsal mahallelerde de kadın muhtarları göreceğimize inanıyorum. Bu anlamda üzerimizdeki sorumluluğun farkında olarak çalışacağım” dedi.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli