Denizli’nin Çivril İlçesi’nde Gençlik Merkezi ile birlikte yapılan ve kullanıma açılan spor tesislerindeki kirlilik alana gelen vatandaşların tepkisine neden oldu. Halı saha ve voleybol sahası kenarına atılan şişe ve atıklar “Spor alanı mı alkol tüketim alanımı” sorusunu akıllara getirdi.

Çivril’de Spor Alanıma Yakışmayan Görüntüler1

Çocuk ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla açılan tesisin bakımsızlığı ve kirliliği tepkilere neden oldu. Alana, spor yapmaya gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında tepki gösterirken bazı vatandaşlar tesisin işletmesini yapan şahıslar ile denetim konusunda yetersiz kalan Çivril Belediyesi’ne isyan etti. Akşam saatlerinde özellikle öğrencilerin ve kadınların spor yapmak için geldiğine dikkat çeken bazı vatandaşlar “Burası gençlerin ve futbol kursu alan çocukların çalıştığı bir yer. Ayrıca kadınlar ve bazı vatandaşlar buraya yürüyüş için ve spor yapmak için geliyor. Ancak saha kenarına atılan alkol şişeleri spor yapmaya gelenleri geri gitmesine neden oluyor. Bu sahalar burayı kiralayan işletme tarafından kontrol edilmeli ve temizliği yapılmalı ama tesis sadece kullanıyor, belediye ise yeterli denetim ve kontrolleri yapmadığı için ortam bu hale geliyor. Çivril için çok acı bir görüntü” diyerek tepki gösterdi.

Çivril’de Spor Alanıma Yakışmayan Görüntüler2

Spor yapmaya gelen vatandaşlar durumu cep telefonları ile görüntüleyerek yetkililerin duruma el atmasını isteyerek “Biz burada spor yapamaya çocuklarımızı buraya getirmeye utanıyor ve çekiniyoruz. Spor sevgisini aşılamak istediğimiz gencecik bünyeler sahanın etrafından alkol şişesi görüyor. Belediye buraları acilen temizlemeli ve bundan sonra denetim ve kontrollerini iyi yapmalı” dedi.

Honazlılar Çanakkale'de Tohum Takas Şenliğine Katıldı Honazlılar Çanakkale'de Tohum Takas Şenliğine Katıldı

Çivril’de Spor Alanıma Yakışmayan Görüntüler3

Editör: Hatice İçke