Denizli’nin Çivril ilçesinde seçime giren adaylardan Şerif Gök, seçim maratonundan galip çıktı. Kazanan adaya itiraz edilince muhtarlık mazbatası, kendinden sonra en çok oy alan ikinci sıra adayı Ramazan Sizhan’a verildi.  

İlçe Seçim Müdürlüğü tarafından düzenlenen mazbata töreninde emanetini alan Sizhan, seçimi kazanan aday Gök’ün itirazının Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz nedeni ile 24 saatte el değiştirdi.  

Civrilde Mazbata 24 Saatte El Degistirdi1

Yaşanan olayda Yahyallı Mahallesi'nde muhtar olmak için yarışan iki isim karşı karşıya geldi. Mahalle sakinlerinden Şerif Gök seçimden zaferle çıkıp muhtar oldu ancak seçimlere giren diğer aday Ramazan Sizhan, Şerif Gök’ün sabıkası olduğunu iddia ederek İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Yapılan incelemede Şerif Gök’ün 2004 yılında dernek başkanlığı yaptığı sırada bir davadan yargılandığı tespit edildi.  

Durumu kabul eden Gök, avukatı aracılığıyla yaptığı itirazda yargılandığı davadan aldığı suçun siciline işlenmediğini ve ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kanunu’ gereği hüküm almadığını belirtti. 

Az Zamanda Çok Ziyaretçiye Ulaştık, Okurlarımıza Sonsuz Teşekkürler Az Zamanda Çok Ziyaretçiye Ulaştık, Okurlarımıza Sonsuz Teşekkürler

Civrilde Mazbata 24 Saatte El Degistirdi

Yüksek Seçim Kurulu ise Şerif Gök’ün itirazını haklı bularak Gök’ün kamu görevi yaparken yargılandığı davada verilen kararın aynı suçu işlememe ve beş yıl içinde başka bir suça karışmama hakkı ile siciline işlenmediğine karar verdi. 

Olayın sonucunda Yahyallı Muhtarı olarak tescil edilen Şerif Gök’e, mazbatasının geri verilmesi kararı çıktı.  

Karar sonrası İlçe Seçim Kurulu Ramazan Sizhan’a verilen mazbatayı geri alarak yeni mazbatayı Şerif Gök’e teslim etti. 

Editör: Kardelen Başol